Početna Senzacija INFO Novosti Danas protesti u Sarajevu zbog rasta cijena: Ovo što se dešava je...

Danas protesti u Sarajevu zbog rasta cijena: Ovo što se dešava je čista pljačka. Ako političari mogu izazvati kolaps, možemo i mi

Povodom nekontroliranog rasta cijena goriva u Sarajevu će se danas održati protestna vožnja u organizaciji neformalne grupe građana.

Prosvjednici će se okupiti u 19.30 sati na poligonu ispred zgrade Energoinvesta, odakle će u povorci krenuti prema gradskom centru, javio je N1.

“Zahtjevamo da se smanje cijene goriva, jer je ovo što se dešava čista pljačka. Cijena jednog barela nafte u svijetu košta 100 dolara, a kod nas 605 KM. Mi nismo ovce koje će šutjeti i trpjeti, dok se političari na vlasti stalno izvlače ratom. Ovo je samo upozorenje. Ukoliko našim zahtjevima ne bude udovoljeno, pokazat ćemo da ako političari mogu izazvati kolaps, da možemo i mi”, poručio je Jasmin Zumberović, jedan od organizatora protestne vožnje.

Skup je prijavljen policiji, a organizatori poručuju da ovom prilikom neće biti blokade gradskih saobraćajnica, te da je ova vožnja samo upozorenje.

(A. Balićevac)