Početna Vijesti Novosti Pogledajte još nigdje viđene fotografije Naide Mujkanović dok je bila muškarac Ramiz!...

Pogledajte još nigdje viđene fotografije Naide Mujkanović dok je bila muškarac Ramiz! (Foto)

Od Centralnog dnevnika Senada Hadžifejzovića ne prestaje da se “raspreda” o temi Naide Mujkanović, koja je transrodna osoba. Ona živi i radi u Sarajevu, ima dečka, a do prije nekoliko godina Naida je ustvari bila Ramiz i izgledala kao muškarac. Ekipa Ekskluzive je sada došla u posjed još nikad viđenih fotografija Naide iz tog perioda.

https://youtu.be/hx6JyzeKo_E

Naida, nekada Ramiz, izazvala je buru u javnosti svojim pojavljivanjem u Centralnom dnevniku na Face TV, a reakcije su razne.

– Transformacija se desila iz imama u ženu jer sam ja to željela. Ne bih bila ovo danas bez Božije odredbe – rekla je ona u intervjuu.

Ramiz je danas Naida, koja već nekoliko mjeseci uzima hormonsku terapiju koja prethodi hirurškom liječenju promjene spola. Kao dijete znao je da je drugačiji. U početku je sumnjao da je gej, ali su dileme otklonjene već pri prvom pokušaju emotivne veze sa gej osobom.

– Počela sam da pijem hormon prije četiri mjeseca i nisam se nadao velikim promjenama. Ipak, lice mi je već ženstvenije, grudi mi rastu… Presrećna sam. Jedina mana je višak emocija, ali ja se borim – rekla je svojevremeno sada već Naida.

– Konačna operacija će tek za dvije godine. Do tada ću riješiti grudi i skidanje adamove jabučice. Oduvijek sam maštala o velikim grudima, sve dok nisam osjetila taj teret na pregledu – objasnila je ona. Rekla je da će možda postati i prva transrodna bula u Sarajevu.

 

ekskluziva.ba