Početna Senzacija INFO Novosti Ukrajinska prva dama: Moja veza s Volodimirom je na pauzi!

Ukrajinska prva dama: Moja veza s Volodimirom je na pauzi!

Prva dama Ukrajine, Olena Zelenska, dala je intervju poznatoj novinarki Christiane Amanpour za CNN te tom prilikom rekla kako je njezina veza sa suprugom ‘na pauzi’ zbog rata s Rusijom te da ‘čekaju da se ponovno okupe’ sa svojom djecom.

Zelenska je otkrila da se već duže vrijeme ne viđa sa svojim suprugom, ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim te kaže da ‘nije normalno’ da njihova djeca mogu razgovarati s ocem samo telefonom.

Njih dvoje su odbili napustiti Ukrajinu kada je ruska vojska krenula u napad 24. februara i umjesto toga su ostali u Kijevu kako bi vodili zemlju u ratnim okolnostima. Za svoj odlučan prkos ruskom despotu Vladimiru Putinu dobili pohvale čitavog svijeta.

Ali to znači da se zbog sigurnosti mogu viđati samo povremeno i na vrlo kratko.

‘Ovo nije normalno. Nije normalan odnos kada djeca ne mogu vidjeti oca i moraju s njim razgovarati telefonom. Dakle, naša je veza na pauzi, baš kao i za sve Ukrajince’, rekla je Zelenska.

‘Čekamo da se ponovno okupimo, da ponovo budemo zajedno, da provodimo večeri zajedno, da razgovaramo s djecom o njihovim stvarima.’

Par se prva dva mjeseca rata uopće nije viđao dok su ruske snage napadale Kijev, a ukrajinske oružane snage bile su uključene u teške borbe kako bi odbacile rusku vojsku iz predgrađa glavnog grada.

Predsjednik je ostao u svom uredu u Kijevu okružen svojim zamjenicima i savjetnicima za sigurnost kako bi vodo obranu zemlje, dok su Elena Zelenska i njihova djeca Oleksandra (17) i Kirilo (9) otišli na nepoznato mjesto.

Nakon što su se Putinove trupe povukle iz Kijeva i kada su se borbe ponovo rasplamsale u istočnoj regiji Donbas, par se nakratko ponovno sastao.

‘Još uvijek se ne možemo redovito viđati, ali ga barem fizički osjećam pored sebe’, rekla je Zelenska.

U prethodnom intervjuu za Good Morning America, Zelenska je govorila o prisilnom razdvajanju od muža kada je invazija počela te pohvalila impresivni karakter svog supruga u ovim vremenima dok se suočava s ratom.

‘Pozdravili smo se već prvog dana. I u sljedeća dva mjeseca imali smo priliku razgovarati samo telefonom. Zaista sam ponosna na činjenicu da je svijet otkrio pravi karakter mog supruga’, rekla je Zelenska.

Zelenska (44) je dodala da, iako je njezinoj 17-godišnjoj kćeri bilo lakše objasniti što se događa u zemlji, njezin devetogodišnji sin ispitivao je gdje mu je otac.

‘Vjerujem da su djeca sve jasno shvatila od prvog trenutka’, rekla je.

‘Moj sin se trudio biti jako hrabar. Stalno je pitao za tatu, ispitivao je što radi za obranu zemlje.’

Prva dama Ukrajine također je rekla da je njezin sin počeo davati ocu vojne savjete.

‘Moj sin je politolog u nastajanju, sve zna, daje nam vojne savjete, a i ocu… Kakve tenkove, avione, helikoptere trebamo kupiti, što nam nedostaje. Koje zemlje nam loše pomažu, koje nam dobro pomažu. On je vojni stručnjak, s njim možete razgovarati o tome mjesecima’, kazala je Zelenska.

Ukrajinski predsjednik i prva dama u braku su gotovo dvadeset godina.

Odrasli su u istom gradu, Krivij Rih, ali su se upoznali tek u odrasloj dobi, kada se Elena, kao autorica scenarija za komedije, pridružila produkcijskoj kući Volodimira Zelenskog Studio Kvartal 95.

Vjenčali su se 2003. godine i dobili dvoje djece.

ekskluziva.ba