Početna Vijesti Novosti Najpopularnija R&B zvijezda osuđen na 30 god. zatvora zbog se*sualnog zlostavljanja žena...

Najpopularnija R&B zvijezda osuđen na 30 god. zatvora zbog se*sualnog zlostavljanja žena i djece: “Prisiljavao je svoje žrtve na užasne stvari”

R. Kelly osuđen je na 30 godina zatvora zbog s*ksualnog zlostavljana žena i djece, nakon što je u rujnu proglašen krivim za niz stravičnih zločina.

Američka R&B zvijezda R. Kelly osuđen je na 30 godina zatvora zbog korištenja celebrity statusa u svrhu s*ksualnog zlostavljanja žena i djece, javlja BBC.

Također je kažnjen i sa 100 tisuća dolara.

Na izricanju presude u srijedu, okružna sutkinja Ann Donnely izjavila je kako je Kelly “koristio svoj status zvijezde kao oružje kojim je prisiljavao svoje žrtve da rade užasne stvari i prenio im je neizlječive bolesti”.

U rujnu je porota u New Yorku Kellyja proglasila krivim po svim točkama optužnice, a sudilo mu se za niz stravičnih zločina koje je počinio tijekom tri desetljeća koje je proveo u glazbenoj industriji, uključujući i trgovinu ljudima za p*osti*uciju i ucjenjivanje žrtava

jevač pravog imena Robert Sylvester Kelly već je proveo gotovo tri godine iza rešetaka, a trenutno se suočava s još tri odvojene kriminalne tužbe.

Sve je započelo davnim slučajem iz 1994. kada je navodno krivotvorio dokumente i podmićivao koga je trebao ne bi li uspio oženiti tada 15-godišnju Aaliyah, poznatu preminulu pjevačicu. Na temelju krivotvorenih dokumenata R. Kelly je uspio oženiti maloljetnu Aaliyah, no trud mu se i nije baš isplatio, jer su se razveli nakon samo šest mjeseci braka. Kada su se vjenčali R. Kelly je imao 27 godina.

Taj skandal se zataškao kada je Aaliyah poginula u avionskoj nesreći 2001. godine, no 2019. je sve ponovno izašlo na vidjelo.

Inače je posrnuli pjevač već godinama je bio u centru brojnih skandala, a sve se posebno zahuktalo kada je snimljena serija “Surviving R. Kelly”, u kojoj su mnoge žrtve ovog s*ksualnog predatora progovorile o detaljima svojih odnosa s njime.

dnevnik.hr