Početna Vijesti Novosti 4 flaše viskija i 6 flaša vina plus n.rkotici: Evo šta je...

4 flaše viskija i 6 flaša vina plus n.rkotici: Evo šta je sve otkriveno tokom istrage o nestanku Mateja Periša!

Toksikološki nalaz Mateja Periša iz Splita potvrdio je slutnje da je mladi Splićanin u noći nestanka bio dr.giran i pijan.

Podsjetimo, Periš je nestao noć uoči dočeka Nove godine u Beogradu, kada je izašao iz kluba “Gotik” u Beton hali, gdje je trčeći nastavio Karađorđevom i Travničkom ulicom i spustio se kod Save promenade kod jednog restorana, a kamera je snimila kako prilazi rijeci Savi. Njegovo tijelo nađeno je u Dunavu nakon pet mjeseci na Adi Huji.

Tada je sagovornik Kurira naveo da je Matej sa društvom cijelo veče konzumirao alkohol i n.rkotike, kao i da su dr.gu donijeli iz Zagreba, odakle su i krenuli za Beograd za novogodišnje praznike.

– Oni su najprije bili u iznajmljenom stanu, odakle su otišli u jedan restoran u blizini “Gotika”, a zatim prešli u “Gotik”. Društvo u kome je bio Matej čitave večeri naručivalo je u klubu i vino i viski, a uz to su koristili sintetičke dr.ge. Navodno su popili čak četiri flaše viskija i šest boca vina – naveo je tada izvor.

O nestanku Splićanina u Beogradu, svojevremeno je govorio i predsjednik Policijskog sindikata Srbije, otkrivši da su kod grupe mladića iz Splita pronađene nedozvoljene supstance.

– U smještaju su već počeli da konzumiraju alkoholna pića. Oko 21 čas su otišli u restoran, gdje su takođe pili. Nastavili su provod u klubu, gdje su naručili veliku količinu alkohola – rekao je ranije Mijailović za beogradske medije:

– Možete misliti kako je to uticalo na njihova tijela. Alkohol plus n.rkotici. Matej je negdje oko 01.40 naglo izašao napolje. Činjenica je da su njegovi drugovi skoro sat vremena kasnije primijetili da ga nema.

On je tada naglasio da je policija od starta od njih dobijala rezervisane informacije.

– Nisu spominjali opijate, jer Matejevog oca poznaju i vole, a on nije znao da mu sin konzumira dr.gu. Međutim, mi smo našli tragove u kombiju u kojem su došli iz Hrvatske i u smještaju. Konzumirali su dr.gu, najvjerovatnije sva sedmorica. Tu dr.gu su donijeli sa sobom.

Drugovi Mateja Periša tada su tvrdili da se on nije dr.girao, te da su potreseni snimcima koje su vidjeli.

– Za Mateja bih ruku u vatru stavio da se ne dr.gira jer nije taj tip. Uvjereni smo da mu je možda u klubu neko nešto stavio u piće, pa je počeo da halucinira, bježi od nečega. Nema drugog obrazloženja. Čudne su okolnosti pod kojima je nestao, iskreno, ne bi me začudilo da njegovi prijatelji nešto kriju, jer ne može se bez ikakva razloga, poludjelo trčati ulicama nepoznatog grada – rekao je nakon Matejevog nestanka jedan njegov drug.

ekskluziva.ba