Početna Senzacija INFO Novosti Saudijska Arabija zabranila igračke i odjeću s duginim bojama!

Saudijska Arabija zabranila igračke i odjeću s duginim bojama!

Vlasti u Saudijskoj Arabiji zaplijenile su igračke i dječju odjeću duginih boja uz tvrdnju da potiču homos.ksualnost, navodi državna televizija Al-Ekhbariy.

Prema izvješću državne televizije, dužnosnici ministarstva trgovine uklanjaju niz artikala iz trgovina u glavnom gradu Rijadu. To uključuje kopče za kosu, šešire, pernice… Jedan dužnosnik je rekao da su predmeti duginih boja proturječni islamskoj vjeri i moralu i da promiču homos.ksualnost usmjerenu prema mlađoj generaciji, piše BBC.

“Naši timovi oduzimaju proizvode sa simbolima i znakovima koji proturječe zdravom razumu”, tweetali su iz ministarstva trgovine. Dodaju da će se trgovine, za koje se utvrdi da prodaju predmete u duginim bojama, suočiti sa zakonskim kaznama.

Vlasti susjednog Katara su u decembru zaplijenile kocke i druge igračke u duginim bojama jer su, kako kažu, nosile slogane koji se protive islamskim vrijednostima.

Premda u Saudijskoj Arabiji ne postoji zakon o s.ksualnoj orijentaciji ili rodnom identitetu, homos.ksualni odnosi su strogo zabranjeni.

Prema tumačenju islamskog zakona u Saudijskoj Arabiji, sporazumno istospolno s.ksualno ponašanje je kažnjivo smrću ili bičevanjem, ovisno o ozbiljnosti slučaja. Također, protuzakonito je da se muškarci “ponašaju kao žene” ili da nose žensku odjeću. Vrijedi i obrnuto za žene.

ekskluziva.ba