Početna Senzacija INFO Novosti Sad je jasno zašto je Matej bio dezorijentisan: Bivši inspektor objasnio Perišovo...

Sad je jasno zašto je Matej bio dezorijentisan: Bivši inspektor objasnio Perišovo ponašanje po izlasku iz kluba!

Lambe Đorelijevski, bivši inspektor Odjeljenja za dr.ge beogradske policije, objašnjava da je dejstvo amfetamina uzrok dezorijentisanog ponašanja Splićanina Mateja Periša u noći kada je nestao, 30. decembra prošle godine.

Na snimcima kamera za video-nadzor koji su se pojavili tokom potrage za pokojnim Matejem Perišem, vidjelo se kako on, samo u majici sa kratkim rukavima, trči beogradskim ulicama, ali i trenutak kada silazi niz stepenice koje vode do Save. Njegovo tijelo je pronađeno nekoliko mjeseci kasnije, 18. maja u Dunavu, kod Ade Huje. Danas su objavljeni i rezultati obdukcije koji su pokazali da je Matej u tijelu imao amfetamin, ili kako se na ulici zove „spid“, kao i alkohol. U kosi su mu pronađeni tragovi k.kaina koji je ranije konzumirao.

Iako je bilo raznih teorija, da je nesrećni mladić od nekoga bježao, do toga da je trčao da se sastane sa nekim, sve te tvrdnje su razvijali rezultati obdukcije. Po riječima Lambea Đoreljievskog, velika koncentracija amfetamina u organizmu sve objašnjava.

„On je uzeo previše spida i to je promijenilo njegovo ponašanje. To što je i pio, to je samo usporilo dejstvo n.rkotika, ali se po snimcima vidi da je on dezorijentisan i da ne vlada u potpunosti sobom. To objašnjava i njegov silazak do rijeke, čega, moguće, nije bio ni svjestan“, objašnjava penzionisani inspektor Odjeljenja za dr.ge beogradske policije za Novu.

Po njegovim riječima ukoliko je u pitanju velika količina amfetamina pitanje je da li bi nesrećni turista ostao živ čak i da nije ušao u Savu, koja je te decembarske noći bila hladna i nabujala, a nosila je i masu otpadaka, granja i panjeva.

“Ubrzava se puls, moguće je da bi mu srce toliko ubrzano kucalo da bi u jednom trenutku stalo. Taj tragičan događaj samo pokazuje koliko dr.ga može biti smrtonosna, a to što je bio sportista, nije moglo da mu pomogne, naprotiv”, objašnjava ovaj iskusni policajac.

To možda objašnjava i čudno ponašanje Matejevih drugova, koji su vjerovatno takođe koristili n.rkotike, ali su pokušali to da sakriju.

ekskluziva.ba