Početna Vijesti Novosti Poznata voditeljka preminula 3 dana nakon što je napisala potresne riječi: Idem...

Poznata voditeljka preminula 3 dana nakon što je napisala potresne riječi: Idem kući da umrem!

Poznata irska voditeljka Ejdin Kenedi preminula je u 43. godini usljed teške bolesti, i to samo nekoliko dana nakon što je napisala ljudima da se „mole za nju“.

Ona je na Tviteru objavila fotografiju sa jedne od 12 transfuzija koje je imala, i rekla kako „krvari iz stomaka“, a potom dodala da „ide kući da umre“.

“Dakle, u životu mi ne ide baš dobro, i nimalo nisam bolje nego kada sam došla u bolnicu, tako da u suštini – idem kući da umrem, ali dobijam palijativnu njegu. Moja djeca znaju. Ako ih ikada sretnete, i obratite pažnju na njih, znajte da su najljubaznija, najslađa i najzahvalnija djeca”, napisala je ona na Tviteru.

“Naše vrijeme ovdje na Zemlji je završeno, žao mi je zbog toga. Ali nema više bola ili bolesti za vas sada. Nema više tuge ili traume”, dodala je ona nakon toga, a njene riječi sada zvuče još bolnije.

Ejdin ima dvoje djece, sina Jakuba i kćerku Evu koji su joj bili velika podrška u borbi za život, a jednom prilikom podijelila je i crtež koji su joj nacrtali, uz dirljivu poruku.

“Za mamu, nadamo se da ćeš uskoro ozdraviti. Volimo te puno”, pisalo je u njihovoj poruci.

Od voditeljke se putem društvenih mreža opraštaju brojni prijatelji i saradnici.

ekskluziva.ba