Početna Vijesti Novosti On je pao, on je pao! Majka dječaka koji je pao sa...

On je pao, on je pao! Majka dječaka koji je pao sa 7. sprata čupala kosu i ponavljala jednu rečenicu!

Dječak (3) poginuo je jučer oko 12 sati pošto je pao sa sedmog sprata zgrade na Paliluli u Beogradu, a kako saznajemo, u trenutku nesreće bio je u stanu s bakom i dekom.

Prema riječima izvora, dječak je u stanu živio sa ocem, majkom i starijim bratom. Mališan je navodno bio bolestan, pa su baba i deda pomagali oko liječenja i često dolazili da ga čuvaju.

– Čuli smo da je dijete palo s terase, koja je zastakljena. Navodno, na toj terasi se nalazi krevet i pretpostavlja se da se dijete igralo, te da je u jednom trenutku uspjelo da s kreveta preskoči prozor, koji je odmah pored. Čuli smo da je hiperaktivno dijete u pitanju – objašnjava izvor Kurira.

Kako dodaje, mališan je pao direktno na beton, a po dolasku Hitne pomoći davao je znake života.

– Na mjesto nesreće odmah su izašli patrola policije i ekipa Hitne pomoći. Dijete je bez svijesti odmah prevezeno u bolnicu na reanimaciju. Nažalost, poslije dva sata konstatovana je smrt – objasnio je izvor Kurira.

– Nekoliko prolaznika pokušalo je da pomogne nesrećnom dječaku, a njegovi deda i baba su bili sve vrijeme tu.

Kako su za Kurir ispričali stanari zgrade na Paliluli i očevici nesreće, sve ih je prepao stravičan prasak.

– Jako je puklo nešto, a onda sam čuo jaukanje i kuknjavu. Pogledao sam kroz prozor i vidio dijete da nepomično leži na pločniku. Oduzeo sam se jer u zgradi ima mnogo djece i odmah sam znao šta se dogodilo – kaže stanar višespratnice.

Nakon što je vozilo Hitne pomoći odvezlo dijete, majka je ostala ispred zgrade sa dječakovim dedom.

– Žena koja živi u ulazu pored čekala je taksi kada je vidjela dječakovu majku kako plače i čupa kosu i ponavlja jednu rečenicu: “On je pao, on je pao.” Žena im je ponudila prevoz do Urgentnog centra – pričaju stanari zgrade i dodaju:

– Dječakova baba bila je sudski vještak mnogo godina. Kad je došla ljekarska ekipa, baba je rekla nešto od čega su se svi zaledili: “Nećete moći da ga oživite, nema nikakvih znakova života.”

I Radica Šarčević, komšinica iz zgrade preko puta, vidjela je šta se dogodilo.

– Šetala sam psa i zastali smo na sekundu kada je nešto puklo, strašan pljasak se čuo, prepala sam se i pas je skočio od straha. Okrenula sam se i vidjela dijete kome su ruke poplavile, a nogice su mu bile blijede kao krpa. Potom su dvije žene izletjele uplakane – priča žena koja je bila svjedok.

– Nakon što su sišle te dvije žene, naišao je i dječakov deda. Počeli su da vrište jedni na druge o tome da li su vrata i prozori od terase bili zatvoreni i kako ih je dječak otvorio. Došla je Hitna pomoći, ubacili su dječaka u sanitet i odvezli ga, sve vrijeme je bio u nesvijesti, nije reagovao na to što su ga dozivali i tako bez svijesti je i odvezen u bolnicu.

ekskluziva.ba