Početna Vijesti Novosti Ovo je Armin Šehagić koji je ubio svoju majku Emiru!

Ovo je Armin Šehagić koji je ubio svoju majku Emiru!

Armin Šehagić koji je jučer usmrtio majku Emiru Šehagić, pa potom pokušao samoubistvo skokom u rijeku Bosnu u Kaknju, još uvijek je na Neuropsihijatriji u Kantonalnoj bolnici Zenica.

Portparol MUP-a Zeničko- dobojskog kantona Elvedin Fišek je za portal “Avaza” kazao da osumnjičeni nije zvanično lišen slobode, ali da je pod kontrolom.

– Kolege rade na tom predmetu, s obzirom da je lice u Kantonalnoj bolnici Zenica izvršit će se procjena od strane vještaka da li je sposoban da daje izjave i da li će policija ići s njegovim lišenjem slobode i predajom Tužilaštvu ili će izvještaj protiv njega biti podnesen, a on smješten u medicinsku ustanovu zbog stanja u kojem se nalazi. Izvještaj će svakako ići Tužilaštvu ZDK čim se završe sve potrebne aktivnosti, a za danas je zakazana obdukcija nastradale osobe – kazao je Fišek za portal “Avaza”.

Postoji mogućnost da se donese mjera kojom će se osumnjičeni staviti u ustanovu kojom se zbrinjavaju počinitelji krivičnih djela koji još nisu presuđeni i opasni su za okolinu.

Kako nezvanično saznajemo, Armin Šehagić najvjerovatnije nije sposoban za davanje izjave i učestvovanje u postupku, te će biti smješten u određenu ustanovu i pod terapijom za mentalno oboljele osobe.

Emira Šehagić, žena je bivšeg ratnog komandanta iz Kaknja, a bila je profesorica Bosanskog jezika i književnosti u Gimnaziji “Muhsin Rizvić” u Kaknju.

Bila je i direktorica u ovoj školi, a prošle godine je otišla u penziju.

ekskluziva.ba