Početna Senzacija INFO Novosti ​SAOPĆENJE PREDSJEDNICE ORGANIZACIJE ŽENE SDA SARAJEVO: STOJIM IZA SVOJIH STAVOVA!

​SAOPĆENJE PREDSJEDNICE ORGANIZACIJE ŽENE SDA SARAJEVO: STOJIM IZA SVOJIH STAVOVA!

Alma Omerović, predsjednica organizacije Žene SDA reagovala je kampanju uvreda, pozivanja na linč i veličanja predrasuda.

Predsjedniče, čist nijjet, vjerničko srce i vizija su garant naše pobjede, ako Bog da. Izdajnici imaju zajedničkog kandidata – jer im je mržnja i izdaja jedini zajednički cilj oko kojeg su se okupili. Pismonoša Denis Bećirović je izdao Bošnjake u genocidnoj RS, izdao bi nas i u državi! Zakonom o prebivalištu je betonirano etničko čišćenje. U pamet Bošnjaci. Ovo je džihad našeg vremena.
Kao odgovor na prve reakcije napisala sam: „Džihad nego šta, prvo lični da budemo bolji ljudi, pa onda svaki drugi! Jer nam je potreban itekako!“

Nakon brutalnih napada, prijetnji, islamofobnih izjava, poziva na silovanje, pokušaja da se moje riječi namjerno stave u pogrešan kontekst, i dalje stojim iza onoga što sam napisala, jer u mojoj objavi ne postoji ništa što ugrožava bilo koga. Iako većina ispravno razumije značenje riječi “džihad”, pokušaj manjine mojih političkih neistomišljenika da me okarakterišu kao osobu koja poziva na “ubijanje” – NEĆE USPJETI!

Wikipedija nije adekvatan izvor informacija, ali u ovom slučaju i to bi bilo dovoljno da onima koji ne znaju, ili do kraja ne razumiju značenje ove riječi, rastumači moje stavove. Međutim, islamofobija svakodnevno uzima svoj danak, pa i u srcu liberalne i slobodoumne Evrope i centru najumjerenijeg islama na svijetu, u Bosni i Hercegovini. Zlonamjernicima svakako ne vrijedi davati nikakvo objašnjenje, ali zbog onih koji žele znati potrebno je ponoviti da je „džihad“ islamski naziv za jednu od religijskih obaveza kod muslimana. Tu riječ muslimani koriste u tri različita konteksta, i to kao: unutrašnja borba za očuvanje vjere, borba za očuvanje islamskih vrijednosti i općenita borba za odbranu islama. Dakle, džihad je borba protiv zla, borba za ostvarenje dobra i ne odnosi se nužno na borbu fizičkim putem, nego i na duhovnu borbu, u kojoj pojedinac nadvladava vlatite loše porive.

hayat.ba