Početna Senzacija INFO Novosti U Neumu skočile cijene i u hotelima i u restoranima, evo za...

U Neumu skočile cijene i u hotelima i u restoranima, evo za koliko će ovog ljeta sve biti skuplje…

Trenutno je u Neumu kombinacija stranih i domaćih gostiju. Najbrojniji su oni iz Francuske, Poljske, Njemačke i Nizozemske

Hoteli u Neumu skuplji su za 15, a restorani za 20 posto u odnosu na prošlu godinu, potvrdio je za N1 Branimir Butigan, predsjednik Udruge hotelijera Neum.

– Što se tiče restorana, poskupjeli su 20 posto, jer su poskupjele i namirnice za restorane. To je trend koji nas prati. Gdje god se okrenete, sve je poskupjelo i nije moglo zaobići ni nas, ni naše usluge. Ali mislim da će to opet biti puno pristupačnije u odnosu na ostalu jadransku obalu – rekao je Butigan.

Za sada je gostima prihvatljivo, kaže on, nije im skupo. To vide, dodaje, jer dobivaju veliki broj rezervacija za samo ljeto i podsezonu.

– Mislim da nema nekih negativnih komentara. Ljudima je shvatljivo. Prihvaćaju ponude i prave rezervacije. Dosta vremena unaprijed se prave rezervacije, uplaćuju avansi, dok je u zadnje vrijeme bilo 7 do 10 dana prije dolaska – istaknuo je predsjednik Udruge hotelijera Neum, dodajući da je deveti ali i deseti mjesec već popunjen.

Trenutno je u Neumu kombinacija stranih i domaćih gostiju. Najbrojniji su oni iz Francuske, Poljske, Njemačke i Nizozemske.

Ove godine Neum, osim lijepih plaža i sunca, kaže Butigan, nudi i manifestaciju “Neumsko ljeto”. Tu je i put Neum-Stolac koji će pridonijeti da se dobije više gostiju. Uradila se i nova šetnica, a uvedene su i jednoobrazne kućice.

(DEPO PORTAL/ad)