Početna Vijesti Novosti Objavljeni rezultati obdukcije, zna se od čega je umro Vidoje Ristović

Objavljeni rezultati obdukcije, zna se od čega je umro Vidoje Ristović

Objavljeni su nalazi obdukcije i kemijsko-toksikološke analize u cilju utvrđivanja uzroka smrti Vidoja Ristovića.

Utvrđeno je da je smrt Ristovića, supruga hrvatske voditeljice Nikoline Pišek, nastupila 8. maja 2022. godine u 00:22 uslijed upale srčanog mišića, najvjerojatnije virusnog podrijetla, prenose srbijanski mediji.

Toksikološkom analizom utvrđeno je da je Ristović bio teško alkoholiziran i imao 2.83 promila u krvi. Također je konzumirao sedative, ali u količini koja nije bila dovoljna da sami po sebi izazovu smrt.

Nije utvrđeno da je u organizmu imao opojne droge ni druge nedozvoljene psihoaktivne supstance (poput kokaina, heroina, amfetamina, MDMA-a i drugih). Komisijsko vještačenje obavila su tri vještaka, specijalisti sudske medicine.
Ranije je Vidojev otac kazao da ne vjeruje da je njegov sin umro od srca, a otkrio je i da je razgovarao s maserkom Danijelom koja je bila s Vidojem u trenutku njegove smrti.

“Što se Danijele tiče, mi se nismo još čuli, ali ne čudi me što neće ništa da priča. Ona je u strahu, ne znam šta krije. Nemam drugo objašnjenje. Kad sam bio kod nje u stanu, ništa mi nije rekla jer nisam razgovarao s njom. Postavio sam joj samo jedno pitanje, a to je bilo zašto nije odmah zvala Hitnu pomoć. Prošlo je više od pola sata kako je Vidoje umro, a ambulantna kola stižu tek kasnije. Nikad se više od sahrane nismo čuli, interesuje me šta se desilo u tom stanu, kao oca koji je izgubio dijete. Od Danijele nema ni traga ni glasa. Čekam da stignu nalazi pa ću da je pitam da mi objasni kako i šta”, kazao je Viktor Ristović.

Klix.ba