Početna Vijesti Novosti Upaljen žuti meteoalarm, stiže nam grmljavinsko nevrijeme

Upaljen žuti meteoalarm, stiže nam grmljavinsko nevrijeme

Federalni hidrometeorološki zavod BiH izdao je žuti meteolarm za grmljavinsko nevrijeme

Kako je saopćeno, na snazi je žuti meteoalarm za grmljavinsko nevrijeme, visoke dnevne temperature zraka i UV index.

U kasnim večernjim satima jače grmljavinsko nevrijeme se očekuje lokalno na sjeveru i sjeveroistoku Bosne, gdje je ponegdje moguća i pojava grada.

Vemenske prilike narednih dana…

U Bosni i Hercegovini danas će preovladavati sunčano vrijeme. Poslijepodne postepen porast naoblake može usloviti lokalne pljuskove i grmljavinu. Tokom noći na sjeveru i sjeveroistoku Bosne lokalno su moguće intenzivnije padavine. Vjetar slab do umjeren, uglavnom, sjeverni i sjeverozapadni. Dnevna temperatura od 28 do 34, na jugu do 36 stepeni.

U ponedjeljak, 6. juna, u većem dijelu zemlje pretežno sunčano. Poslijepodne umjeren porast naoblake u Bosni može usloviti pljuskove i grmljavinu. Vjetar slab do umjeren u Bosni sjeverni i sjeverozapadni, a u Hercegovini, uglavnom, jugozapadni. Jutarnja temperatura od 17 do 23, na jugu do 25, a dnevna od 25 do 31, na jugu do 34 stepena.

U utorak, 7.juna, umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslijepodne i tokom noći se očekuju pljuskovi i grmljavina. U večernjim satima intenzivniji padavine sa grmljavinom na sjeveru i sjeveroistoku Bosne. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu do 24, a dnevna od 25 do 30, na jugu do 33 stepena.

U srijedu, 8. juna, pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura od 15 do 21, a dnevna od 17 do 23, na jugu do 26 stepeni.

U četvrtak, 9. juna, pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. U sjevernim i sjeverozapadnim područjima Bosne se očekuju obilnije padavine. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu do 23, a dnevna od 18 do 24, na jugu do 26 stepeni, javio je Federalni hidrometeorološki zavod BiH.

(FENA/ad)