Početna Vijesti Novosti VIDEO/ MURIZ MEMIĆ O NOVIM DETALJIMA SA SUĐENJA/ Prvi put u sudnici...

VIDEO/ MURIZ MEMIĆ O NOVIM DETALJIMA SA SUĐENJA/ Prvi put u sudnici spomenut i Muamer Budnjo: ‘Direktorica Hitne uvela ga je na stražnji ulaz, bio je uznemiren’

Ovdje se radi o otkrivanju ubica i ako nije po zakonu, znači nema veze što je neko počinio takvo nedjelo. Mi idemo dalje i sigurno dolazimo do kraja, jer su se krupne stvari desile. Neka Tužilaštvo radi, ogroman je posao i ja im vjerujem – rekao je Memić

Osam mjeseci traje suđenje u slučaju “Dženan Memić” za pet osoba optuženih za prikrivanje i zataškavanje ubistva.

– Bilo je preko 60 svjedoka, a planirano je 88. Mislim da će Tužilaštvo odustati od nekih svjedoka jer se dosta stvari već čulo. Mnoge stvari su se čule po prvi put. Prvi put se u sudnici spominje i Muamer Budnjo. Svjedok je rekao da je direktorica Hitne uvela ga na stražnji ulaz i da je bio uznemiren. Najstršnije je što je dio protokola – istrgnut! Znamo da su snimci sa hotel “Kristal”, koji je u vlasništvu Budnje, brisani. Sada u Hitnoj nedostaje dio protokola pa se pitamo ko je pregledan i kome je ukazana pomoć. Dio protokola, kada se radi o Dženanu, postoji. Nekome je ukazana pomoć za koga se ne treba znati, kaže Muriz Memić u razgovoru za O Kanal, te nastavlja:

– Bivša direktorica Hitne pomoći Sena Softić Taljanović i Alija Budnjo su djeca od dvije sestre. Advokati koji zastupaju osumnjičene sa smijehom pokušavaju osporiti svjedočenje svjedoka i da, kao, nije po zakonu. Ovdje se radi o otkrivanju ubica i ako nije po zakonu, znači nema veze što je neko počinio takvo nedjelo. Mi idemo dalje i sigurno dolazimo do kraja, jer su se krupne stvari desile. Neka Tužilaštvo radi, ogroman je posao i ja im vjerujem – rekao je Memić.

Veliki broj svjedoka je zaštićen.

– Ti zaštićeni svjedoci nas i vode prema ubicama. Ljudi su tražili zaštitu zbog svoje sigurnosti. Čuli smo od jednog svjedoka da je bačena eksplozivna naprava pred njegovu kuću kada je trebao svjedočiti na Kantonalnom sudu. Znamo da se prijeti svjedocima – dodaje Memić.

Sve detalje razgovora sa Murizom Memićem pogledajte u video prilogu Sunčanog jutra.

depo.ba