Početna Vijesti Novosti Komemoracija Segmedini Srni-Bajramović: Nermin Nikšić se kroz suze oprostio od nje

Komemoracija Segmedini Srni-Bajramović: Nermin Nikšić se kroz suze oprostio od nje

Neka ti je laka bosanskohercegovačka zemlja, ostat ćeš u našim srcima i mislima

U sali Parlamenta Federacije BiH održana je komemoracija Segmedini Srni-Bajramović, zastupnici u Skupštini Kantona Sarajevo i delegatkinji u Parlamentu FBiH, koja je umrla u utorak u 50. godini.

Osim članova porodice, stigle su brojne zvanice iz svijeta politike, kulturnog i javnog života iz Sarajeva.

Kako je rekao Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a, otišla je velika žena, a kroz suze je govorio o njenoj veličini.

Njeno srce nije izdržalo

Rekao je će njegovati uspomene na nju.

– Dragi Armane, Afane, Admire, poštovani članovi porodice Srna i Bajramović, rodbino prijatelji, odavno jedna vijest nije izazvala toliko nevjerice i želje da nije tačna.

Bezbroj poruka i pitanja: „Je li istina“. A onda identična reakcija – kako i zašto.

Tuga, bol i žalost u jednoj rečenici koju čovjek ne želi čuti. Otišla je, njeno srce nije izdržalo.

Život zaista zna biti nepravedan. Samo dan prije pričali smo, šalili se, smijali, dogovarali šta i kako dalje. Ja se njoj hvalio svojim unukom, ona s ponosom govorila o svojim sinovima.

Danas je pratimo na put bez povratka. Jako je teško suočiti se s istinom, kako je nećemo više vidjeti. Ostavila je neizbrisav trag u ovom prekratkom gostovanju na ovoj planeti.

Ogromna praznina

Draga Segi, ostala je ogromna praznina. Nedostajat ćeš nama, a beskrajno svojoj porodici. Nema riječi kojom u ovom trenutku može olakšati ovu bol. Suosjećamo se svom svojom dušom. Želimo vjerovati kako posotji neki bolji svijet.

Armane i Afane, vaša mama će kao zvijezda s neba bdijeti nad vama.

Draga Segi, neka ti je laka naša bosanskohercegovačka zemlja. Ostat ćeš u našim sjećanjima, mislima i srcu zauvijek – poručio je Nikšić kroz suze.

Od nje su se emotivnim govorom oprostili i predsjedavajući Skupštine KS Elvedin Okerić, predsjedavajući Mirsad Zaimović, glumac Miki Trifunov, zastupnica SBB u Predstavničkom domu FBiH i dugogodišnja Segmedinina saradnica u medijima i prijateljica, Sanela Prašović- Gadžo. Kroz suze je govorila o prijateljstvu između nje, Arijane Saračević-Helać i Segmedine.

– Naše prijateljstvo je ljubav – poručila je Prašović-Gadžo kroz suze.

Posebno je emotivno bilo obraćanje sina Afana. On se zahvalio svima na podršci u ovim teškim danima.

Segmedina Srna-Bajramović preminula je u 50. godini, a sahrana će biti održana danas u 15 sati na gradskom groblju Bare u Sarajevu.

avaz.ba