Početna Vijesti Novosti Jeziva nuklearna prijetnja iz Rusije: ‘Putin bi mogao s četiri Sotone zbrisati...

Jeziva nuklearna prijetnja iz Rusije: ‘Putin bi mogao s četiri Sotone zbrisati cijeli SAD. Atomska gljiva vidjela bi se iz Meksika‘

Otkako traje ruska agresija na Ukrajinu, a Zapad pomaže napadnutoj zemlji naoružavajući je te iscrpljujući Rusiju ekonomskim sankcijama, u ruskim medijima neprestano defiliraju razni militantni likovi prijeteći odmazdama.

U tim se prijetnjama sve češće spominje nuklearno oružje.

Jednu takvu – kako ju je britanski tabloid The Sun nazvao – jezivu prijetnju uputio je u ponedjeljak na državnoj televiziji Rossiya 1 zastupnik u ruskoj Dumi Aleksej Žuravljev.

On je poručio da bi Putin mogao “uništiti cijelu istočnu obalu SAD-a sa samo dva projektila‘‘.

‘ATOMSKA GLJIVA VIDJELA BI SE IZ MEKSIKA‘

Žuravljev je rekao da bi samo dva ruska nuklearna projektila Sarmat, kolokvijalno i infantilno nazvana ‘‘Sotonama‘‘, bila dovoljna da unište cijelu američku zapadnu obalu, dok bi s četiri Sarmata zbrisali s lica Zemlje cijeli SAD.

‘‘Četiri projektila i neće ostati ništa. Atomska gljiva vidjela bi se iz Meksika”, rekao je.

Kolosalno veliki projektil RS-28 Sarmat, težak 208 tona, doista može doseći teritorij SAD-a i to jureći brzinom od 25.000 kilometara na sat, a pritom noseći čak 15 bojevih glava. Već su ranije neki ruski dužnosnici zajapureno tvrdili kako ruska vojska, koja navodno raspolaže s 50 raketa Sarmat, može razoriti cijelu Veliku Britaniju jednim udarom.

JEDNOSTRANI NAPAD ZNAČIO BI OBOSTRANO UNIŠTENJE

I sam Vladimir Putin hvalio se da ruske ‘‘Sotone‘‘ mogu probiti svaku suvremenu proturaketnu obranu.

Naravno, pritom postoji rizik obostranog uništenja jer, čim bi ruske nuklearne rakete poletjele prema SAD-u ili Velikoj >Britaniji, otamo smjesta poletjele i njihove prema Rusiji.

Žuravljev je u istoj emisiji govorio i o Ukrajincima ustvrdivši da su dva miliona njih neizlječivi nacisti koje bi trebalo “denacificirati, odnosno uništiti”.

Source.ba