Početna Senzacija INFO Novosti Prijatelj Mateja Periša napisao pismo: Pita me tvoj stari prekjuče kakav si...

Prijatelj Mateja Periša napisao pismo: Pita me tvoj stari prekjuče kakav si bio, šta si htio…

Prijatelji Mateja Periša (27) koji je prije tačno nedjelju dana pronađen nakon potrage koja je trajala 139 dana, i dalje se opraštaju od njega, pa je tako jedan njegov drug napisao potresno pismo za Mateja, koje je svima natjeralo suze na oči.

Pismo za Mateja objavila je Fejsbuk stranica “Istina za Mateja Periša”, koja je napravljena u cilju pronalaska nestalog Splićanina, kome se svaki trag izgubio noć uoči dočeka Nove godine u Beogradu.

Pismo Mateju od druga prenosimo u cjelosti, a pored emotivne poruke mogu se vidjeti i dvije fotografije na kojima je Matej Periš. Na prvoj je Matej, njegov prijatelj sa društvom na brodu, dok su na drugoj fotografiji njih dvojica.

– A gdje si sine? – Ovako bi počeo svaki naš razgovor kada bi se vidjeli i čuli. Doduše, ja sam bio sin razmetni, a ti izgubljeni iako si sada zauvijek pronađen. Otišao si u svom smjeru, baš kao na ovoj slici gdje gledamo svako u svom pravcu, bili na istom brodu, kursu i istoj talasnoj dužini to nam ne može niko uzeti, kao ni onih 100 milja svaki dan, 100 izleta, 100 žena, ma svega 100 brate! Pita me tvoj stari prekjuče kakav si bio, šta si htio… Evo na svim poljima i planovima si išao 100 na sat, ali ništa manje i u osjećanjima, prijateljstvu, skromnosti, neiskvarenosti… Ajde neću te puno “gratat”, samo sam htio reći da ću se moliti za tebe, a ti mi budi zagovornik gore da se sretnemo opet, pa da nadoknadimo kako samo mi znamo! Volim te buraz – stoji u pismu koje je objavila ova grupa.

Pa da podsjetimo, Matej Periš je nestao noć uoči Nove godine u Beogradu, a prema rekonstrukciji koju je objavio MUP Srbije samo nekoliko dana nakon njegovog nestanka moglo se vidjeti da se mladić približava rijeci Savi.

Opsežna potraga trajala je punih 139 dana kada je njegovo tijelo nađeno ispod mosta kod pontona na Adi Huji. DNK analizom utvrđeno je da je to mladić iz Splita. Njegov kovčeg bio je izložen u crkvi Sv. Ante u Beogradu gdje su se Beograđani oprostili od njega, a u ponedjeljak je bila sahrana u krugu najuže porodice i prijatelja u Splitu.

Nakon nekoliko sati u Luci Split Matejevi prijatelji napravili su mu ispraćaj na moru brodovima, jedrilicom, upaljenim bakljama i pjesmom, pa su ga na taj način i njegovi Splićani ispratili.

ekskluziva.ba