Početna Senzacija INFO Novosti ŠIRE SE: U Sloveniji zabilježen prvi slučaj zaraze majmunskim boginjama? Muškarac se...

ŠIRE SE: U Sloveniji zabilježen prvi slučaj zaraze majmunskim boginjama? Muškarac se vratio iz inozemstva…

Prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije (WHO), slučajevi majmunskih boginja u tjednu od 13. do 21. svibnja otkriveni su u Australiji, Belgiji, Kanadi, Francuskoj, Njemačkoj, Italiji, Nizozemskoj, Portugalu, Španjolskoj, Švedskoj, Velikoj Britaniji i Sjedinjenim Američkim Državama

Kako prenosi list “Slovenske novice”, sumnja na tu bolest provjerava se u Institutu za mikrobiologiju i imunologiju i trebala bi uskoro biti potvrđena ili odbačena, a navodno oboljeli muškarac nije hospitaliziran, što ukazuje da se radi o blažem obliku bolesti.

Spomenuti institut navodnu sumnju na majmunske boginje nije još potvrdio, a o slučaju još nije službeno obaviješten niti Institut za javno zdravlje (NIJZ), prenosi Hina pisanje slovenskih medija.

Prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije (WHO), slučajevi majmunskih boginja u tjednu od 13. do 21. svibnja otkriveni su u Australiji, Belgiji, Kanadi, Francuskoj, Njemačkoj, Italiji, Nizozemskoj, Portugalu, Španjolskoj, Švedskoj, Velikoj Britaniji i Sjedinjenim Američkim Državama.

(Fena/rm)