Početna Vijesti Novosti NAVODNO SE POJAVILA TREĆA ZUKORLIĆEVA ŽENA, SADA TRAŽI NASLJEDSTVO

NAVODNO SE POJAVILA TREĆA ZUKORLIĆEVA ŽENA, SADA TRAŽI NASLJEDSTVO

Muftija Muamer Zukorlić imao je navodno i treću suprugu, poznatu novopazarsku novinarku Belkisu Crnovršanin (31), koja se sada pojavila u Mešihatu Islamske zajednice s papirima da su bili vjenčani po šerijatskim zakonima i sa zahtjevom da dobije svoj dio nasljedstva, nezvanično saznaje Kurir.

Javna je tajna da je Zukorlić bio u vezi i s Belkisom. To je Novi Pazar znao. Međutim, po gradu se odavno pričalo i da ju je tajno oženio, pominjalo se i da je to možda uradio u Istanbulu, te da je ona zapravo bila njegova treća žena po šerijatu. A malo pošto je Zukorlić umro, Belkisa se pojavila u Mešihatu Islamske zajednice u Novom Pazaru tražeći svoja prava. Navodno je imala papire koji dokazuju da je bila šerijatski vjenčana sa Zukorlićem i sad traži da dobije dio ostavštine pokojnog muftije. Po šerijatskim zakonima, inače, sve supruge imaju pravo na dio imovine pokojnika – kaže naš izvor iz Novog Pazara i dodaje da je Belkisa javno neudata, odnosno da je za svijet i dalje djevojka, kao i da se nikada nije pojavljivala zajedno sa Zukorlićem.

On dodaje da sad po gradu kruže oprečne priče.

Po jednoj, Belkisa je iz Mešihata izašla kratkih rukava jer nit je bilo zajedničkog života sa Zukorlićem, niti su imali djece, pa nema šta da traži u ostavinskoj diobi. A po drugoj, Belkisina bitka još traje i ona se ne predaje. Jedno je sigurno – u Mešihatu je bila i svoja navodna prava je tražila – kaže naš sagovornik.

Inače, odavno je bilo medijskih napisa o Zukorlićevoj navodnoj vezi, pa i braku s ovom novinarkom, koja je 20 godina mlađa od njega, a neki su podgrijani i neposredno poslije njegove smrti.

Tako je pisano da je ona nimalo slučajno završila studije na Zukorlićevom Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru, a takođe i nimalo slučajno našla zaposlenje u njegovoj TV Sandžak i agenciji Sandžak pres. Pisalo se i o skupim automobilima koje je dobila od muftije, pa se čak pominjao i “Mercedes S 320” od 85.000 eura, kao i o tome da isključivo nosi markiranu garderobu koju sigurno ne može da priušti od novinarske plate, a ni porodica joj nije imućna, već prosječna.

Interesantno, ali Belkisa je rođena 1991, iste godine kada je Zukorlić dobio kćerku sa Umejom. Takođe, zanimljivo je i da je Belkisa bila u prvim redovima na proslavi izbornog rezultata Stranke pravde i pomirenja 3. aprila, na čijem čelu je poslije Zukorlićeve smrti njegov sin iz prvog braka Usame – kaže naš izvor.
Podsetimo, Zukorlićeva prva žena, s kojom je izrodio četvero djece, Palestinka je Umeja, a druga priznata po šerijatskim zakonima Elma Elfić Zukorlić, s kojom je, takođe, ima četvero nasljednika.

POVEZAN VIDEO:

https://www.youtube.com/watch?v=D3de4GfbnNw&t=60s

 

hayat.ba