Početna Vijesti Novosti Nenad Periš dok čeka nalaz obdukcije: Matej je svoju priču na ovoj...

Nenad Periš dok čeka nalaz obdukcije: Matej je svoju priču na ovoj zemlji završio!

Tijelo muškarca pronađeno je jutros u Dunavu kod Ade Huje. Policija sumnja da je riječ o Mateju Perišu iz Splita, a na press konferenciji održanoj večeras najavljeno je kako bi rezultati obdukcije trebali biti poznati već sutra.

Odmah po saznanju ove vijesti iz Zagreba se za Beograd uputio Antonio Gerovac, načelnik Uprave kriminalističke policije. On se u Beogradu sastao sa ocem Mateja Periša, Nenadom, te dao izjavu za medije.

“Dobili smo apsolutno sve informacije i sve što je potrebno. Stupili smo u kontakt sa istražiteljima i intenzivirali kontakt sa Matejevim ocem. Postoji radna verzija onoga što se dogodilo, ali razumjet ćete me da sada ne mogu o detaljima”, istakao je Gerovac.

Danas je dežurni zamjenik višeg javnog tužioca u Beogradu obavio uviđaj te naložio obdukciju, toksikološke i DNK analize, kojima će se utvrditi identitet osobe i uzrok smrti.

“Tijelo muškarca će biti odvedeno na obdukciju gdje će se u skladu sa procedurom probati utvrditi uzrok smrti kao i činjenica da će se utvrđivati radi li se o nestalom Mateju”, naveo je načelnik Uprave kriminalističke policije Antonio Gerovac.

Sa srbijanskom policijom će vidjeti koje radnje će se još morati provesti.

“Sve ovisi o činjenici iz kojeg genetskog materijala će se raditi DNA – iz krvi, mekog tkiva, kosti. O tome ovisi vrijeme trajanja analize. Sve okolnosti o pronalasku tijela će se tek utvrđivati”, kazao je Gerovac.

Načelnik hrvatske Uprave kriminalističke policije u Beogradu bi trebao boraviti do petka.

“Čekali smo vijesti, čekali smo istinu i ta istina se pokazala takva kakva jeste, bolna, teška”, rekao je Matejev otac Nenad Periš.

Dodao je da mora biti spreman na sve.

“Matej je svoju priču na ovoj zemlji završio. Moramo da obavimo te formalnosti. Matej je ovdje sa mnom i uvijek će biti. On je uz nas i uvijek će biti s nama”, rekao je potreseni Periš u razgovoru za HRT.

ekskluziva.ba