Početna Vijesti Novosti Kulminirali sukobi u porodici Zukorlić! Elma Elfić Zukorlić: Ja sam glavna meta

Kulminirali sukobi u porodici Zukorlić! Elma Elfić Zukorlić: Ja sam glavna meta

Neslaganja u porodici Zukorlić, po svemu sudeći, kulminirali su samo sedam dana nakon ekshumacije i obdukcije tijela podpredsjednika Skupštine Srbije i lidera Stranke pravde i pomirenja, odnosno bivšeg sandžačkog muftije Muamera ef. Zukorlića.

Podsjetimo, ekshumacija i obdukcija obavljeni su nakon sumnji porodice, ali i određenih nalaza iz inozemstva koji upućuju na mogućnost da je muftija Zukorlić bio otrovan!

Sukobi oko zgrade

Problemi na koje je supruga ef. Zukorlića, Elma Elfić Zukorlić nagovijestila još u ekskluzivnoj ispovijesti za portal Radiosarajevo.ba od 20. aprila, rekavši da “nažalost, odnosi nisu onakvi kakvi su bili za vrijeme Muftijinog života, te da su se “jednostavno, nakon nekoliko neprijatnih događaja prema djeci i meni, udaljili”, sada su potpuno izašli na vidjelo.

Naime, nakon što je prije nekoliko noći došlo i do sukobljavanja između osiguranja zgrade Internacionalnog Univerziteta (IUNP) i još nekoliko osoba koji su upotrebom fizičke sile htjeli preuzeti kontrolu nad zgradom Univerziteta (?!), priča izgleda dobiva novu dimenziju.

Inače, organi uprave Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru navodno su donijeli odluku o angažiranju novog osiguranja u toj visokoobrazovnoj ustanovi. Kako su prenijeli lokalni mediji, odluka o angažiranju profesionalnog osiguranja je “stupila na snagu nakon što je ista potvrđena u Mešihatu Islamske zajednice u Srbiji” na čijem čelu je muftija Mevlud Dudić.

Međutim, Muhamed Zukorlić, brat rahmetli muftije Zukorlića i vlasnik osiguranja koje je do sada pružalo fizičku zaštitu zgrade Internacionalnog univerzteta u Novom Pazaru, za portal A1 je kazao da “on poštuje odluku Islamske zajednice u Srbiji da svaka ustanova može da ima svoje obezbjeđenje, ali da, kako je rekao, Elma Elfić Zukorlić ne može donositi nelegitimne odluke”, jer je “njena funkcija na ovom Univerzitetu zamrznuta obzirom da obnaša funkciju pomoćnika ministra obrazovanja”.

Iznenadno “zamrzavanje funkcije”

Portal Sandžak Press, koji si se smatra bliskim vrhu Islamske zajednice prenio je jučer nezvanično da je na proširenoj sjednici koja je održana u Mešihatu odnesena jednoglasna “odluka o udaljavanju Elme Elfić Zukorlić sa radnog mjesta na Internacionalnom univerzitetu”, jer je “ustanovljeno da joj je funkcija predsjednice univerziteta zamrznuta, zbog funkcije pomoćnice ministra obrazovanja u Vladi Republike Srbije, kada je i zvanično odjavljena iz radnog odnosa na Univerzitetu”.

Kako su naveli, odluka Islamske zajednice će biti implementirana u najkraćem mogućem roku.

Indikativno je da je ova odluka navodno donesena nakon javnih istupa Muhameda Zukorlića koji su djelovali kao najava uklanjanja Zukorlićeve udovice iz Internacionalnog univerziteta.

U međuvremenu se oglasio i mlađi Zukorlićev sin, Amir Zukorlić rekavši da se stidi poteza svojeg starijeg brata, amižde i nekada bliskih saradnika njegovog oca.

Povezani video:

sandzacke.rs