Početna Vijesti Novosti “Živio Muftijin Univerzitet”: Usame poručio da će nasljednici Muftije čuvati IUNP

“Živio Muftijin Univerzitet”: Usame poručio da će nasljednici Muftije čuvati IUNP

Predsjednik Stranke pravde i pomirenja i sin rahmetli muftije Zukorlića, Usame Zukorlić, oglasio se povodom posljednjih dešavanja na Internacionalnom univerzitetu. On je kazao da je Statut Univerziteta, kao jednog od najvažnijih vakufa rahmetli muftije, amanet kojeg više niko neće kršiti.

“Internacionalni univerzitet je jedan od najvažnijih vakufa rahmetli akademika muftije Muamera Zukorlića. Na njemu je preselio.

Samo je jedan AMANET rahmetli Muftije na toj ustanovi – Pisani testament STATUT – Poštovanje Statuta univerziteta, dokumenta koji je lično pisao rahmetli akademik. Zato mi, i kao nasljednici Muftijini i kao pripadnici Islamske zajednice, ćemo se pobrinuti da se čuva taj AMANET.

Na toj ustanovi se ni jedna odluka više neće donositi mimo zakona i propisanih pravila, a prsti politika koje su se borile protiv Muftije i samog Univerziteta i za koje nam je Muftija ostavio jasne amanete će ostati daleko od te ustanove”, poručio je Zukorlić i u komentaru dodao “Živio Muftijin Univerzitet”.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Usame Zukorlić (@usamezukorlic)

 

Povezan video:


sandzacke.rs