Početna Vijesti Novosti Jelena Đoković voli piletinu: Evo koje je godište ona, a koje Novak!

Jelena Đoković voli piletinu: Evo koje je godište ona, a koje Novak!

Jelena i Novak Đoković vjenčali su se 2014. godine na Svetom Stefanu, a to su učinili u tajnosti. Međutim, da li ste znali koliko Jelena ima godina? Za Novaka znate da je rođen 1987. godine, ali za nju ni ne slutite.

Prvo, ukratka biografija: Kao mala, živjela je u Kosovskoj ulici, ali je najveći dio djetinjstva provela u Ljigu kod bake i deke koji su preko radija stalno naručivali pjesme kako bi proslavili svaku njenu peticu.

Završila je osnovnu školu “Drinka Pavlović“ i Sportsku gimnaziju u kojoj je, preko zajedničkih prijatelja, 2005. godine upoznala Novaka. Ljubav im se desila na prvi pogled i od tada su nerazdvojni. Spojila ih je i ljubav prema sportu jer je Jelena prvo trenirala tenis, a zatim atletiku.

Vrijedno je učila jer joj je želja bila da dobije stipendiju i da studira u inostranstvu. Da bi pomogla roditeljima, radila je u kladionici i kao promoterka. Jelena je upisala prestižnu Poslovnu administraciju na univerzitetu Bokoni u Milanu na kojem je diplomirala sa najvišim ocjenama.

Preselila se u Monte Karlo gdje je sa Novakom započela zajednički život, a ubrzo se i zaposlila u naftnoj kompaniji “Tamoli” u odsjeku za ljudske resurse. Nastavila je da ulaže u svoje obrazovanje pa je završila masters i uradila doktorat iz oblasti menadžmenta.

Postala je direktor Fondacije Novak Đoković koja se bavi prikupljanjem sredstava za siromašnu djecu u Srbiji. Uspješno je organizovala nekoliko humanitarnih akcija kojima su se odazvali uticajni ljudi i velike zvijezde poput Naomi Kembel, Kejt Hadson, Sara Ferguson, Boris Beker, Ričard Brenson, Džerard Batler, itd. Jelena Đoković, djevojačko Ristić, rođena je 17. juna 1986. godine u Beogradu, a od Novaka je starija godinu dana.

ekskluziva.ba