Početna Senzacija INFO Novosti ELMA O PORODICI ZUKORLIĆ: Ljubomorni su zbog Muftijine ljubavi prema meni

ELMA O PORODICI ZUKORLIĆ: Ljubomorni su zbog Muftijine ljubavi prema meni

Elma Elfić , druga supruga rahmetli muftije Muamera Zukorlića, poslije njegove smrti, kako je otkrila u ekskluzivnoj izjavi za Kurir, našla se na udaru dijela njegove porodice. I šutjela je, kaže, ćuti i dalje, ali ne zna dokle će izdržati. Ipak, njene objave preko društvenih mreža, šalju prilično jasnu poruku – da odnosi u porodici pokojnog muftije nisu dobri.

Ona je jučer, nakon incidenta na Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru čija je predsednica, a gde su se sukobile dvije grupe obezbeđenja, staro koje je vodio Zukorlićev brat Muhamed i novog koji je ta visokoškolska ustanova anlagažovala po ugovoru, objavila i fotografije svoje i Zukorlićeve djece uz poruku: “Ko čuva muftijin amanet? Ili bolje pitanje: Kome smeta muftijin amanet?”

Na pitanje Kurira na koga se ova poruka tačno odnosila i kome zapravo smeta muftijin amanet, odnosno, očigledno njihova djeca na koje kroz fotografije aludira, Elma Elfić Zukorlić kaže:

“Izjava se odnosila se na sve one koji se kunu u Muftijin emanet, a od prvog dana od njegovog ukopa su nasrnuli na moju maloljetnu djecu i mene. Razapeli su strele na nas, umjesto da nam budu štit. Iz poštovanja prema rahmetli muftiji, šutjela sam i i dalje šutim i ne znam dokle ću izdržati. Samo ću vam reći da je moj sin dženazu ocu na trgu klanjao u drugom redu, a ne u prvom redu sa porodicom.

Zukorlićeva udovica objašnjava i zbog čega su odnosi sa dijelom njegove porodice takvi kakvi jesu:

“Ljubomora koja je taložena zbog njegove ljubavi, poštovanja i povjerenja koju je gajio prema meni i djeci je isplivala nakon smrti. Želeći da nas degradiraju, omalovaže i izbrišu, iako se on za života javno ponosio nama. Za razliku od svih njih koji me napadaju, o mom radu sa muftijom svjedoče audio i video snimci i fotografije, njegovi govori i gostovanja gdje govori o meni, pjesme koje mi je pisao, rezultati koje sam dala na polju Islamske zajednice i obrazovanja kao i u muftijinom životu i radu”, kaže Elfićka.

Otkriva i još jedan detalj iz posljednjih dana života Muamera Zukorlića:

“Zadnji ručak u Klubu poslanika slavio je sa najbližim saradnicima moje imenovanje na poziciju pomoćnika ministra. A cvijeće sam dobila od Jahje Ferhatovića (poslanik SPP i jedan od najbližih saradnika rahmetli Zukorlića, prim. aut. ) koji je danas idejni vođa napada na mene. Napadajući nas, oni zapravo napadaju rahmetli muftiju i njegov privatni i poslovni život. Skoro 18 godina bila sam njegov najbolji prijatelj, saborac i supruga”.

Povezan video:

sandzacke.rs