Početna Senzacija INFO Novosti ELMA DEMANTIRALA: SPP je neuspješno vršila pritisak na Mešihat, očekujem Dudićev zvanični...

ELMA DEMANTIRALA: SPP je neuspješno vršila pritisak na Mešihat, očekujem Dudićev zvanični demanti

Nakon informacije u medijima bliskim IZuS i SPP da je Mešihat Islamske zajednice u Srbiji udaljio Elmu Elfić sa Internacionalnog univerziteta, ona se oglasila na svom Instagram nalogu demantujući da se to desilo.

“Čelnici stranke SPP-a danas su neuspješno vršili pritisak na Islamsku zajednicu da donese ovakvu odluku. Poslije bezuspješnih pritisaka saopćili su neistinu. Očekujemo demant predsjednika Mešihata IZ u Srbiji”, saopćila je Elfićka.

Podsjećamo, portal Sandžak Press, blizak Islamskoj zajednici, objavio je da je na proširenoj sjednici koja je održana danas u Mešihatu jednoglasno donešena odluka o udaljavanju Elme Elfić Zukorlić sa radnog mjesta na Internacionalnom univerzitetu.

Kako je obrazloženo u objavi portala, ustanovljeno je da je njoj funkcija predsjednice Univerziteta zamrznuta, zbog funkcije pomoćnice ministra obrazovanja u Vladi Republike Srbije, kada je i zvanično odjavljena iz radnog odnosa na Univerzitetu.
Na zvaničnom sajtu Mešihata još uvijek nema nikakvih informacija o ovome.

Povezan video:

.

Izvor: Sandzacke.rs