Početna Vijesti Novosti MUHAMED ZUKORLIĆ: Elma Elfić ne može donositi odluke jer je njena funkcija...

MUHAMED ZUKORLIĆ: Elma Elfić ne može donositi odluke jer je njena funkcija na Univerzitetu zamrznuta

Kako je prethodno saopćeno, organi uprave Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru donijeli su odluku o angažovanju novog obezbjeđenja na toj visokoobrazovnoj ustanovi.

Odluka o angažovanju profesionlanog obezbjeđenja je stupila na snagu nakon što je ista potvrđena u Mešihatu Islamske zajednice u Srbiji na čijem čelu je muftija Mevlud Dudić.

Međutim, Muhamed Zukorlić, brat rahmetli Muftije Zukorlića i vlasnik obezbjeđenja koje je do jučer obezbjeđivalo zgradu Internacionalnog univerzteta u Novom Pazaru kazao je za portal A1 da on poštuje odluku Islamske zajednice u Srbiji da svaka ustanova može da ima svoje obezbjeđenje ali po njegovim riječima “Elma Elfić ne može donositi ‘nelegitimne odluke’ jer je njena funkcija na ovom Univerzitetu zamrznuta obzirom da obnaša funkciju pomoćnika ministra obrazovanja”.

 

On je u izjavi za A1 dodao da će oni braniti Internacionalni univerzitet od svake nelegitimne odluke i istakao da je njegov brat Muamer Zukorlić život dao na ovom Univerzitetu.

U izjavi za RTV Novi Pazar Zukorlić je istakao da je Internacionalni univerzitet najveći vakuf na ovom prostoru čiji je vakif, rahmetli Muamer Zukorlić.

“Mi koji smo branili vakufe nećemo dozvoliti da nelegitimne osobe dovode obezbjeđenja iz Beograda ili bilo odakle sa strane, bez znanja prvog čovjeka, rekotora Univerzteta. Nastavićemo da branimo i da živimo za vakufe iako njegovog vakifa nema, i to ćemo činiti još jače”, kazao je Zukorlić za RTV Novi Pazar.



Izvor: Sandzacke.rs