Početna Vijesti Novosti Muhamed (Hajra) Tutić: Elma hoće da odvoji Univerzitet od IZ, da gospodari...

Muhamed (Hajra) Tutić: Elma hoće da odvoji Univerzitet od IZ, da gospodari njime kao babovinom

Povodom aktuelnih dešavanja u vezi Internacionalnog univerziteta oglasio se Muhamed Tutić, aktivista Stranke pravde i pomirenja i sin dugogodišnjeg funkcionera Islamske zajednice Hajra Tutića. On je drugu suprugu rahmetli muftij Muamera Zukorlić Elmu Elfić optužio da želi Internacionalni univerzitet privatizovati i da se prema njemu odnosi “kao prema svojoj babovini”.

“Kroz historijat napada i razbijanja Islamske zajednice i njenih organizacija, za Muftiju i njegove pristalice su kružili razni “epiteti”. Da pobrojimo redom. Koštunica je kazao da smo prijetnja za državu. Suljo je govorio da smo nečastni. Rasim je pričao da je Muftija remetilački faktor. Tadić je komentarisao da je Muftija državni neprijatelj. Dodik je izjavio da je Muftija vjerski fanatik.

Uglavnom, udarali su i naši i njihovi. A naši veselici sve potvore i izmišljotine projektovali su po direktivi i naredbi tadašnjih režima iz Beograda.

Sada imamo novog dušebrižnika. Saopštenje nelegalnog rukovodstva Internacionalog univerzita, odnosno žene koja ga trenutno vodi, dosta sliči potvarama gore navedenih pojedinaca i režîma.

“Mi nećemo dozvoliti radikalizaciju..”, “Trazićemo zaštitu organa R. Srbije..”,. Šta još kaže: “Nećemo dozvoliti da univerzitet postane igračka ni jednoj političkoj stanci..”

Da podsjetim, na svečanom jubileju je pozvala sve remetilačke faktore, izbacuje obezbjeđenje koje radi preko 20 god. na Univerzitetu, a dovodi firmu iz Kraljeva i Nove Varoši, i kaže Muftijin sin hoće radikalizaciju.

Dama hoće Univerzitet koji je vakuf, da odvoji od Islamske zajednice, da gospodari njime kao u babovini, sve pod plaštom zaštite od Muftijinog sina, a istovremeno isturujući vrh Islamske zajednice na braniku, kao žrtvu, tj. nešeg vjerskog poglavara dr. Mevludina Dudića. Time želi napravi totalni raskol među vjernicima, sa ciljem da posvađa Islamsku zajednicu i Muftijinu SPP.

Dali su i njoj projektirani planovi od vanjskih ili domaćih faktora. Dovode je u vezu sa njenim bratom, koji je izdao Muftiju, radi kao ambasador u jednoj stranoj državi, a poslat preko SDP-a Rasima Ljajića. Neki je dovode u vezu sa Udbom, a neki sa SANU.

Sve u svemu vjernici su pribrani kao i za vrijeme Muftijinog života, navikli su na lekcije izdaje, i naučuli da brane svoje od neprocjenjive vrijednosti institucije.

Poruka glasi, vjernici neće biti saburli i strpljivi i gledati novu verziju otimanja vakufa, saginjući se, već zajedno sa svojom Islamskom zajednicom uspravno i čvrsto stoje na braniku zaštite svakog vakufa”.


sandzacke.rs