Početna Vijesti Novosti ELMA SE JAVILA IZ BEOGRADA: Apel nadležnim organima da zaštite autonomnost Univerziteta

ELMA SE JAVILA IZ BEOGRADA: Apel nadležnim organima da zaštite autonomnost Univerziteta

Predsjednica Internacionalnog niverziteta u Novom Pauaru Elma Elfić kazala je večeras za RTV Novi Pazar da ju je vijest o dešavanjima na toj visokoobrazovnoj ustanovi zatekla u Beogradu.

Ona je istakla da je primila informacije da su aktivisti Stranke pravde i pomirenja, za koje ističe da su do nedavno branili vakufe i čije djelovanje je, ističe, između ostalog, bilo bazirano na odbrani vakufa, večeras došli da ”brane” Univerzitet, i postavlja pitanje ”od koga?”

Elfić ističe da su sve odluke o angažovanju profesionalnog obezbjeđenja donijete od strane organa Uprave Univerziteta, te da je to prvi put da ta visokoobrazovna ustanova potpisuje ugovor o angažovanju sa profesionalnim obezbjeđenjem, što navodi, ranijih godina nije bio slučaj.

”Izražavam duboko žaljenje šro je večeras izostao profesionalizam i objektivnost i upućujem apel i molbu nadležnim organima da zaštite autonomnost Univerziteta od bilo kakvih političkih uticaja” poručila je predsjednica Univerziteta u Novom Pazaru Elma Elfić .

”Nadam se da će se sve radnje obavljati u skladu sa zakonom, te da će na isti način ubuduće svi obavljati svoj posao” zaključila je ona.

POVEZAN VIDEO:

Sandzacke.rs