Početna Vijesti Novosti Opet potop u Tuzli, led i gromovi: Ulice pod vodom, iz automobila...

Opet potop u Tuzli, led i gromovi: Ulice pod vodom, iz automobila spašavali porodicu s djecom

Tokom današnjeg nevremena i poplave na južnoj saobraćajnici i raskrsnici kod Elektrodistribucije Tuzla, pod vodom na dijelu puta su ostala dva automobila, a u jednom se nalazila i porodica sa dvoje malodobne djece

Nevrijeme praćeno jakim pljuskom, velikom količinom padavina, ledom i grmljavinom, zahvatilo je šire područje Tuzle dana oko 13.30 sati.

Kako to obično i biva kada se veće padavine zadase u kratkom vremenskom periodu, tuzlanske saobraćajnice su završile pod vodom, a očekivati je da voda, koju ne mogu primiti ne prilagođeni odvori, završi i u velikom broju podrumskih prostorija, piše Tuzlainfo.ba.

Tokom današnjeg nevremena i poplave na južnoj saobraćajnici i raskrsnici kod Elektrodistribucije Tuzla, pod vodom na dijelu puta su ostala dva automobila, a u jednom se nalazila i porodica sa dvoje malodobne djece.


Na poziv stanara obližnje zgrade, nakon dvadesetak minuta su intervenisali vatrogasci, koji su čišćenjem odvoda pokušali smanjiti nivo vode, te vozilo u koje je u međuvremenu počela prodirati i voda, izvući iz formiranog “jezera”.

Drama je riješena kada se na licu mjesta pojavio poznati tuzlanski ljekar i vijećnih u GV Tuzladr. Zijah Rifatbegović, čiji su članovi familije bili u autu i koji je zajedno sa vatrogascima, očigledno uplašene i uplakane djevojčice uspio evakuisati iz automobila.

Sve je to zabilježila ekipa portala Tuzlainfo.ba:

depo.ba