Početna Senzacija INFO Novosti DRAMATIČAN SNIMAK IZ ČELIČANE U MARIJUPOLJU: Komandant opkoljenih marinaca moli Erdogana vodite...

DRAMATIČAN SNIMAK IZ ČELIČANE U MARIJUPOLJU: Komandant opkoljenih marinaca moli Erdogana vodite nas u Tursku ili smo mrtvi (VIDEO)

Komandant ukrajinske 36. brigade marinaca Sergej Volina, koji je opkoljen u fabrici Azovstalj u Marijupolju, obratio se za pomoć turskom predsedniku Redžepu Tajipu Erdoganu, a snimak njegovog apela objavila je televizija Haberturk, prenosi Ukrajinska pravda.

– Poštovani predsedniče Redžepe Tajipe Erdogane! Obraća vam se major korpusa marinaca Sergej Volina. Nalazim se sa pripadnicima 36. brigade marinaca koja je u garnizonu u Marijupolju i koja se bori u okruženju već 65 dana – rekao je Volina u direktnom obraćanju turskom predsedniku.

Komandant marinaca tvrdi da je opkloljeno više od 600 vojnika i civila.

– Kod nas je 600 vojnika koji imaju rane različitog stepena i kojima je potrebna pomoć. Sa nama su civili koji su povređeni i kojima je takođe potrebna vaša pomoć. Sa nama su u objektu stotine civila i desetine dece. Najmlađe ima četiri meseca – dodao je major.

Volina je zamolio Erdogena za pomoć.

– Sada molim turski narod, uvaženi gospodine predsedniče, da primeni proceduru izvlačenja na nas, da učini sve da marijupoljski garnizon odvede u Tursku i da nas praktično izvede iz Azovstalja uz bezbednosne garancije turske strane. Računamo na vašu pomoć – rekao je komandant marinaca.

Industrijska zona i čeličana Azovstalj u Marijupolju, podsetimo, nalaze se pod potpunom kontrolom ruskih snaga. Danas je kompleks čeličane navodno napustilo 25 ljudi, među kojima je šestoro dece.

(Kurir.rs/Informer)