Početna Vijesti Novosti Angelina Jolie snimljena u kafiću u gradu koji su Rusi nedavno granatirali!

Angelina Jolie snimljena u kafiću u gradu koji su Rusi nedavno granatirali!

Holivudska glumica i humanitarka Angelina Jolie stigla je u ratom pogođenu Ukrajinu.

Na Twitteru je osvanula snimka koja je nastala u jednom kafiću u Lavovu, gradiću koji su Rusi nedavno žestoko granatirali.

Angelina je bila odjevena u jednostavnu i neupadljivu kombinaciju, međutim kako se vidi na snimci, brojni gosti kafića su je prepoznali te zamolili za fotografiju i autogram.

Angelina Jolie poznata je po svom radu s izbjeglicama pa je odmah na početku ruske agresije na Ukrajinu upozorila na stradanja civila.

“Već smo vidjeli izvješća o žrtvama i ljudima koji su počeli bježati iz svojih domova tražeći sigurnost. Prerano je da znamo što će se dogoditi, ali značaj ovog trenutka ne može se precijeniti”, napisala je tad glumica.

Angelina je ranije komentirala i tešku situaciju s kojom se suočavaju izbjeglice iz cijeloga svijeta.

“To iseljavanje uključuje preko 6 miliona Sirijaca, najveće svjetske populacije izbjeglica, koji su raseljeni već više od desetljeća. I više od milion pripadnika naroda Rohingy iz Mjanmara, koji osim što su prisilno raseljeni, također su apatridi. I gotovo 48 miliona ljudi koji su protjerani iz svojih domova zbog sukoba i nasilja, koji žive interno raseljeni u svojim zemljama – u Jemenu, u Somaliji, u Afganistanu, u Etiopiji i na mnogim drugim mjestima”, poručila je glumica.

ekskluziva.ba