Početna Vijesti Novosti Ne opuštajte se: Bit će još kiše, a i snijega… Evo kada...

Ne opuštajte se: Bit će još kiše, a i snijega… Evo kada se očekuje prestanak padavina

Jutarnja temperatura oko 0, a dnevna oko 10 °C

Danas će našoj zemlji preovladavati pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne se u Bosni očekuje slaba kiša. Prema kraju dana i tokom noći padavine u većini područja. Na planinama snijeg ili susnježica. Vjetar slab u Bosni zapadni i sjeverozapadni, a u Hercegovini jugozapadni. Jutarnja temperatura od -1 do 5, na jugu do 8, a dnevna od 7 do 12, na jugu zemlje do 16 °C.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Kiša se očekuje tokom poslijepodneva i u večernjim satima. Jutarnja temperatura oko 0, a dnevna oko 10 °C. I sutra jutro oblačno sa kišom, a u višim područjima i na planinama sa susnježicom i snijegom.

Prema srednjoročnoj prognozi FHMZ-a, do kraja sedmice u našoj zemlji očekuje se promjenljivo oblačno vrijeme uz povremene slabe padavine, a nešto veće količine očekuju se sredinom ove sedmice. Djelimična stabilizacija moguća je od 23. do 29. aprila, dok će posljednji dani aprila i početak maja obilježiti nestabilno vrijeme uz povremene i slabe padavine.

Do 22. aprila, u Bosni i Hercegovini očekivane vrijednosti temperatura zraka biće niže od prosječnih za ovo doba godine. Tokom najhladnijeg dijela dana, minimalne temperature zraka očekuju se od 0 do 5 u Bosni, dok će u Hercegovini biti od 4 do 9 °C. Danju u Bosni vrijednosti maksimalnih temperatura zraka kretaće se od 8 do 13, u Hercegovini od 14 do 19 °C.

U periodu od 23. aprila, do kraja prognoznog perioda, 3. maja, tokom jutra u Bosni prognozirane temperature zraka očekuju se od 6 do 11, u Hercegovini od 10 do 15 °C, maksimalne u Bosni od 19 do 24, u Hercegovini od 21 do 26 °C.

(DEPO PORTAL/mr)