Početna Vijesti Novosti Dodik: Vidim i da neki ovdje u Beogradu pokušavaju da nam drže...

Dodik: Vidim i da neki ovdje u Beogradu pokušavaju da nam drže lekcije, ljigavci

Član Predsjedništva BiH rekao je da je sa četiri strane dobio identične informacije o tome da specijalne jedinice Velike Britanije planiraju da ga pokupe i odvedu na neko nepoznato mjesto

Milorad Dodik, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i lider SNSD-a, u intervjuu za Sputnjik rekao je da je sa četiri strane dobio identične informacije – da specijalne jedinice Velike Britanije planiraju da ga tamo gdje živi, radi ili je u pokretu, pokupe i odvedu na neko nepoznato mjesto.

On je rekao da su oni shvatili da im je najbolje da ga sklone, pa su mu, navodno, zaprijetili.

– Kada ovdje to zdravorazumski kažete, svi bi rekli – da li je to moguće? I svi bi zaključili da nije moguće. Ali, kod nas je moguće jer se to dešavalo prije deset godina, kupili su naše ljude, odvodili ih u kontejnere, po deset, petnaest dana, tri mjeseca, pet mjeseci, šikanirali ih, neki su prolupali od svega toga, i ništa – rekao je Dodik “Sputnjiku” u Beogradu.

 

Upale svjetla, reflektore, grunu jaku muziku…

On je ukazao i na primjer načelnika Sokoca Milovana Bjelicu, rekavši da su njega pokupili i odveli u kontejner, te “upalili svjetla, reflektore, grunu jaku muziku da ne može da spava i traže priznanje”.

Dodik je rekao da se u Srbiji i u Republici Srpskoj osjeća sigurno.

– Naravno da mene po zakonu obezbjeđuje policija Republike Srpske. Imam povjerenja u te momke, ali sam uvjeren da narod dobro razumije o čemu se radi i meni je to najvažnije – istakao je Dodik.

Na pitanje s koje strane mu prijete, Dodik je odgovorio da oni imaju ambiciju da ga sklone iz izbornog procesa, “ali su vidjeli da opet dobija izbore i hvataju se za glavu – od onih u Americi do Britanaca”.

– A, mislili su da u narednih godinu-dvije završe taj nezavršeni posao u BiH, da dovedu svoju vlast, dovedu ljude u RS koji bi olako to priznali zato što bi bili negdje potapšani po ramenu, a poslije nema povratka. Zato on (Kristijan Šmit, op. a.) hoće ovaj zakon o imovini. Kad njega uzmete onda će doći na red škole, pa će reći da su škole napravljene prije, pa univerziteti, bolnice, pa ne znam ni ja šta više – naveo je Dodik.

On je rekao da RS ne želi zlo “Federaciji i muslimanima”.

Sve njihove odluke uperene protiv nas

– Nijedna moja odluka nikada nije bila uperena protiv njih, a sve njihove odluke jesu protiv nas. I tu je razlika – naglasio je Dodik.

On se obrušio i na pojedince iz Srbije.

– Vidim i da neki ovdje u Beogradu pokušavaju da nam drže lekcije. Neki kvazianalitičari, neću ni da im pomenem imena. Oni ništa živo o tome ne razumiju. To su obični ljigavci koji bi sutra, da im neko malo jučer udari po stolu, na sve pristali. Za malu apanažu koja ne rješava život, nego jedan dan u životu, oni su spremni da prodaju sve nacionalne, državne i narodne interese. Ja nisam. Da sam ja to što oni pričaju, ja bih se vjerovatno priklonio Americi i sad bih bio miran, kao Milo Đukanović. Ali, nisam taj – rekao je Dodik.

Podsjetimo, Dodik je u posjeti Srbiji gdje se jučer sastao s predsjednikom ove zemlej Aleksandrom Vučićem.

avaz.ba