Početna Vijesti Novosti Djevojka osumnjičena za ub.stvo hrvatskog rukometaša zgrozila policajce: Samo se smijala…

Djevojka osumnjičena za ub.stvo hrvatskog rukometaša zgrozila policajce: Samo se smijala…

Ponašanje Klementine Levkovske, 19-godišnje djevojke koja je bila povod brutalnog premlaćivanja hrvatskog rukometaša Denisa Tota (27) u četvrtak oko 3:30 sati ispred skopskog kluba “Privilege”, u policijskoj stanici iznenadilo je i policajce, javlja Jutarnji.

Nakon privođenja u policiju, Klementina Levkovska nije pokazala ni trunku žaljenja, naprotiv.

“Samo se smijala, kao da smo je priveli zbog krađe litre mastike u trgovini, a ne za nasilnu smrt”, prepričao je za Jutarnji izvor upoznat s tokom istrage ub.stva igrača skopskog RK Butel koji nosi ime po skopskoj gradskoj četvrti i jednoj od općina glavnoga grada Sjeverne Makedonije.

Tot (27) je primljen u bolnicu u Skoplju 8. aprila u ranim jutarnjim satima, a preminuo je popodne istog dana.

Najprije su iz Sjeverne Makedonije stigle informacije da je on pretučen, potom su iz bolnice negirali da ima bilo kakve povrede, a nakon što je preminuo objavljeno je da je preminuo od infarkta.

No, već sutradan je skopska policija objavila saopćenje u kojem je objavila da je Tot ipak preminuo od posljedica fizičkog sukoba i zadobivenog udarca u glavu.

Na snimku koji se pojavio, prikazano je kako Angelo Gjorgievski prvoosumnjičeni za ub.stvo, zadaje dva udara Totu po licu od kojih gubi svijest i pada na zemlju gdje nepomično leži.

Dok je ležao na zemlji, još dvije osobe, od kojih je jedna ženska osoba, koja je i najagresivnija u tom trenutku, nogama su ga udarali u glavu.

Tot je rođen 1994. godine u Đakovu gdje je i počeo rukometnu karijeru, a prije Butela nosio je i dresove Bjelovara, Poreča, španskog Ademar Leona i austrijskog Brucka.

Izvor: Klix