Početna Vijesti Preminuo golman fudbalske reprezentacije Crne Gore Matija Šarkić

Preminuo golman fudbalske reprezentacije Crne Gore Matija Šarkić

Strašne vijesti probudile su crnogorsku fudbalsku javnost, stigla je vijest kako je reprezentativac Crne Gore Matija Šakrić preminuo.

Jutros oko 6:30 u Budvi, mladić je kako saznaje portal RTCGosjetio tegobe, njegovi prijatelji su odmah pozvali hitnu pomoć, međutim to nije spasilo mladog fudbalera.

Prije samo desetak dana Šarkić je impresionirano javnost u Crnoj Gori, odličnim odbranma portiv Belgijanca. Crnogorci su bili sretni da se pojavio golman na kojem mogu računati dugoročno, ali prerana smrt rastužila je sve u našem susjedstvu.

Trenutno su policajci i nadležni organi na terenu, istražuju sve okolnosti ove tragedije, ali prve informacije ukazuju da riječ najjerovatanije o prirodnoj smrti, pišu mediji u Crnoj Gori.

Mladi Šarkić rođen je 1997. godine u Engleskoj 1997. godine, a bio je visok 194 centimetra. Šarkićev otac Bojan, bio je diplomata i ambasador Crne Gore u Velikoj Britaniji i Belgiji.

Omladinski pogoni Anderlechta i Aston Ville bili su Šarkičevi počeci, a seniorski debi imao je u Villi također 2020. godine.

Uslijedile su pozajmice u Wiganu, niželigašima Stratfordu i Havant & Waterlooville, kao i škotskom Livingstonu.

Zatim slijedi za Šarkića potpis sa Wolverhamptonom, a onda opet na pozajmicama u Shrewsburyju, Birmingham Cityju i Stokeu . Prošle godine Šarkić je nosio dres Miwalla.

Debi za selekciju Crne Gore imao je 2019. godine, a upisao je devet nastupa.

Šarkići su fudbalska porodica, jer je Matijin brat Oliver također fudbaler crnogorskog šampiona Dečića iz Tuzija.

Izvor: N1

BONUS VIDEO: