Početna Vijesti POJAVILI SE NOVI SVJEDOCI U ISTRAZI DANKINOG UBISTVA: Da li će ovo...

POJAVILI SE NOVI SVJEDOCI U ISTRAZI DANKINOG UBISTVA: Da li će ovo dovesti do ključnih pomaka u slučaju?

U istrazi zločina u Banjskom polju u toku su dokazne radnje, a psihijatrijsko veštačenje okrivljenih je završeno

U slučaju ubistva Danke Ilić (2) iz Bora, koju su, kako se sumnja, usmrtili radnici JKP “Vodovod” Dejan Dragijević (50) i Srđan Janković (50), pojavili su se novi svedoci!

Kako nam je nezvanično potvrđeno, njihovo saslušanje zakazano je za 27. i 28. maj u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru.

– Do sada je već ispitano 14 svedoka, to je bila prva faza istrage i oni su svi ispitani pre nego što su dvojica okrivljenih upućeni u Specijalnu zatvorsku bolnicu u Beogradu na psihijatrijsko veštačenje. Bilo je neophodno da se prvo ispitaju svedoci, jer su Dragijević i Janković insistirali da budu prisutni prilikom ispitivanja – kaže naš izvor i dodaje da pojava novih svedoka može da bude značajna za istragu.

– Oni mogu da pruže bitne informacije koje će pomoći da se slučaj rasvetli i koje će eventualno dovesti do ključnog pomaka u istrazi. Saslušanje je zakazano za 27. i 28. maj jer će tada okrivljeni ponovo biti u pritvorskoj jedinici u Zaječaru, pošto je njihovo psihijatrijsko veštačenje završeno – kaže izvor i dodaje da rezultati psihijatrijskog veštačenja nisu još dostavljeni tužilaštvu.

Podsetimo, u tužilaštvo je ranije stigao deo DNK veštačenja tragova nađenih u autu okrivljenih, kojim su, po sopstvenom priznanju, duarili Danku 26. marta u Banjskom polju.

Takođe, u toku je veštačenje GPS uređaja iz vozila, kako bi se utvrdilo njihova tačna putanja kretanja kobnog dana. Telo devojčice još uvek nije pronađeno, a okrivljeni Dragijević je priznao da je Danku posle udarca kolima ubacio u ista, pa je zadavio. Međutim, ne želi da kaže gde je bacio telo.

kurir.rs