Početna Vijesti Oglasio se Almin djever nakon velike porodične tragedije, pomenuo i svog brata:...

Oglasio se Almin djever nakon velike porodične tragedije, pomenuo i svog brata: “To nije opravdanje”

Edison Arazi, brat osumnjičenog Ergisa Arazija, obratio se medijima i dao druge detalje o tragediji u Skadru, u kojoj se Ergisova žena Alma s troje djece bacila u rijeku Bojanu zbog navodnog nasilja u porodici, piše VoxNews.

Do sada su iz rijeke izvučena tijela dvije djevojčice, a još se traga za Almom i njenim sinom.

“To je veoma ozbiljan događaj koji se dogodio u našoj porodici i još nisu pronađena druga dva tijela, a dvoje njih je mrtvo. Želim za javnost da razjasnim da je moj brat poznat svima u Skadru jer je radio u mobilnoj službi. Nije istina da je moj brat vršio psihičko ili fizičko nasilje nad našom snahom. Nakon ovog ozbiljnog događaja, napravili smo četiri kovčega i pratimo snahu sa troje djece. Ona je bila naša snaha i voljeli smo je i poštovali. Što se tiče incidenta, nije istina da ju je brat silovao. Tužilaštvo nam je dalo dozvolu da brat dođe na sahranu, a policija mu nije dozvolila. Želim da apelujem na sve da ne žure i da nam daju vremena da istina o događaju izađe na vidjelo. Brat i snaha su se jako dobro slagali i nisu imali nikakvih problema kako se sada svuda priča. Želim da brat dođe kući i da sahranimo i drugu djevojčicu koja je danas pronađena”, rekao je Ergisov brat.

On je dodao da je činjenica to da njegov brat nije nasilan.

“Moj brat nije nasilan jer ga svi poznaju. Živjeli smo zajedno u kući i da je bilo nasilja bar jednom bi to neko prijavio ili bi nam pokucali na vrata. Obavijestili smo porodicu naše snahe o svemu što znamo, od prvog trenutka do sada. Nisu bili na sahrani danas, ali znamo da je bol za njih jednako velik kao i za nas. Oni imaju naše poštovanje. Snaha je već dugo pila lijekove, zbog stresa i depresije. Nije da je bila u ozbiljnom stanju, ali s vremena na vrijeme uzimala je lijekove. Događaj je veoma ozbiljan i veoma smo zauzeti. Ja sam izašao iz zatvora prije tri dana. Proveo sam četiri godine u zatvoru i još ne znam zašto sam osuđen za uzgajanje narkotika, jer to nije istina”, dodao je on.

 

“Ponašala se sasvim normalno”

“Moja snaha i snaha mog brata tog popodneva izašle su kao i obično da popiju kafuzajedno sadjecom jer su često izlazili zajedno. Nakon što su popili kafu, rekla je mojoj snahi da ću otići za Dureš i da će moj brat doći po mene. Nije pokazivala nikakve probleme tokom boravka u kafiću i ponašala se sasvim normalno.”

“Ne znam da li je moj brat imao drugu vezu, ali čak i da je imao 20 veza, za ovakav postupak nema opravdanja jer je to ozbiljan događaj. Ne znam da li je postojala vanbračna afera”

BONUS VIDEO: