Početna Vijesti KUĆA U BORČI SE RENOVIRA, NEMA USLOVA ZA ŽIVOT! Na suđenju Zoranu...

KUĆA U BORČI SE RENOVIRA, NEMA USLOVA ZA ŽIVOT! Na suđenju Zoranu Marjanoviću došlo do nesporazuma: Nisam znao, meni ide u prilog

Zoran Marjanović, kom je danas u Višem sudu u Beogradu nastavljeno suđenje zbog optužbi da je 2. aprila 2016. ubio suprugu, pevačicu Jelenu Marjanović izjavio da on i njegova porodica ne žive više u istoj kući u Borči “jer se ona renovira, nema struje niti uslova za život” i da zbog tog sina iz prvog braka Uroša, brata Miloša i snaju Milicu nije obavestio da danas treba da dođu da svedoče.

Podsetimo, kako je Kurir pisao, saslušanje najužih članova porodice Zorana Marjanovića, s kojima je u istoj kući u Borči bila i Jelena, bilo je planirano za danas, ali se oni nisu pojavili.

Sudija Ivana Ramić pitala je optiženog Marjanovića, konstatujući da nisu uredno pozvani, zbog čega nisu došli.

Marjanović: Na toj adresi na kojoj se svi vodimo nema nikoga, renovira se i nema uslova za život, nema struje, i svi smo na različitim adresama.

Sudija: Sa sinom, bratom i snajom niste razgovarali?

Marjanovic: Ne.

Sudija: Na pripremnom ročištu ste izjavili da niste promenili adresu?

Marjanovic: Da, ovo je samo privremeno, dok se ne reši. Da sam znao da treba da ih obavestim, obavesto bih ih. Meni ide u prilog da dođu.

Sudija: To da li vam ide u prilog, mi ne znamo.

Markanovic: Ja znam.

Jedan od branilaca Zorana Marjanovića javio se za reč i pojasnio da je došlo do nesporazuma i da njegov klijent inače razgovara sa porodicom, ali da nisu razgovarali o suđenju, a Marjanović se obavezao da ih obavesti da dođu na sledeće zakazano 6. juna.

Posle kraće rasprave Marjanovića sa sudijom, saslušan je svedok, porodični prijatelj optuženog i njegove supruge, policajac Boris Pucic. On je objasnio da ga je Marjanović kobnog dana pozvao oko 17.20 i da mu je rekao “Jelena je otišla da trči ispred Jane i mene, izgubili smo je iz vida, nestala je, šta da radim?” i da ga je on posavetovao da pozove policiju.

– Znao sam da je Jelena trči i da vodi računa o ishrani, pa sam pomislio da joj je pozlilo i došao na nasip da im pomognem da je pronađu. Bio sam u kolima i susreo se sa automobilom koji je vozio Miloš, na mestu suvozača je bio njihov otac Vladimir, a Zoran i Jana na zadnjem sedištu. Nisam primetio ništa neobično za tu situaciji, Zoran jeste delovao zabrinuto, Jana nije plakala – rekao je svedok odgovarajući na pitanja.

Na pitanje advokata da li je video krv na Zoranu, odgovorio je da su razgovarali smo kroz prozor automobila i da “vizuelno nije bliže video njegov izgled.”

On je potom objasnio da je automobil sreo jos nekoliko puta i da je u njemu na kraju bio samo Miloš koji mu je rekao da su ostali otišli kući.

Naveo je da je potom i peške pretraživao deo od nasipa prema Dunavu, pokušavajući da nađe Jelenu ali da sa druge strane ka kanalu, odnosno mestu na kom je telo sutradan pronađeno, nije silazio.

Kurir.rs