Početna Showbiz Danas je u Breninom domu trebalo da se slavi: Umjesto toga suze...

Danas je u Breninom domu trebalo da se slavi: Umjesto toga suze i tuga

Majka Lepe Brene na današnji dan bi proslavila rođendan

Pjevačica Lepa Brena je tokom svoje karijere prošla mnoge nedaće, život je nije mazio od najranijeg doba.

Iako su njene suze najčešće bile radosnice, nije tajna da ih je balkanska zvijezda lila i zbog teških prilika i bolnih iskustava koji su ostavili traga na njenom srcu.

PROČITAJTE JOŠ:

“UNUKA SU NAM VRATILI IZ HRANITELJSKE PORODICE” Deka Danke Ilić očajan: Želim da operem ljagu sa familije! Pričalo se da smo kockari, da snajka krade…

Majka Lepe Brene bila joj je najveći životni oslonac

Naime, pjevačica je ostala bez majke Ifete prije skoro 10 godina.

Na današnji dan majka Lepe Brene bi slavila 91. rođendan, a Brena je, očekivano, bila veoma emotivna, pa je podijelila fotografiju sa njom na svom nalogu na Instagramu.

“Srećan ti rođendan majko. Nedostaješ”, napisala je Brena u opisu fotografije.

Majka Ifeta preminula je 2014. godine u Zemunskoj bolnici, baš na dan Brenine porodične slave, Aranđelovdan, a sahranjena je na bošnjačkom Meraja haremu u Brčkom.

Iako se majka Lepe Brene rijetko kada pojavljivala u javnosti, o svojoj kćerki je ovako govorila:

“Za vas je možda Brena, ali za mene je Fahretica. Dobila je ime po mojoj sestri, a talenat je naslijedila od svoje babe, moje majke”, rekla je Ifeta svojevremeno.

Smrt u porodici Lepe Brene dogodila se i na njen rođendan, kada je 2010. godine ostala bez oca Abida. Otac Lepe Brene bio joj je velika podrška i njegovu smrt pjevačica je jako teško podnijela.

Pjevačica nikada nije krila da su joj roditelji bili najveća podrška i da se sa osmijehom prisjeća svakog dana koji je sa njima provela u rodnom Brčkom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lepa Brena (@lepabrenaa)

Nekoliko puta Brena je u razgovorima za medije isticala koliko joj majka nedostaje, kao i kako je važnu ulogu u njenom životu imala.

“Njegovala se ta hijerarhija da se poštuje otac. Mama je uvijek bila oštrija, često smo razgovarali, stalno mi je govorila da budem pametna i ne pravim gluposti”, izjavila je Brena jednom.

“Učila me kako da kuvam, pravim zimnicu, pletem, šijem, čak sam znala da okrečim zidove i da vezem Vilerove goblene.

Dan nam je počinjao mirisom kafe i doručka. Više sam bila sa dečacima. Igrali smo žmurke, limun i narandžu, preplivavali Savu”, govorila je svojevremeno pjevačica kada se prisjećala odrastanja, roditelja i porodičnog doma u Brčkom.

AUTOR: Svet

FOTO: Instagram

BONUS VIDEO: