Početna Vijesti Novi detalji istrage: Danka ubijena sedam minuta nakon što je, prema prijavi...

Novi detalji istrage: Danka ubijena sedam minuta nakon što je, prema prijavi majke, djevojčica nestala

S. J. se na teret stavlja da nije prilagodio brzinu kretanja vozila stanju i uvjetima na kolovozu usljed čega je vozilom udario djevojčicu

Jutros su uhapšene dvije osobe zbog sumnje da su automobilom usmrtili djevojčicu, a potom njeno tijelo bacili na divlju deponiju.

PROČITAJTE JOŠ:

Detalji ubistva male Danke: Udarili je autom, pa je bacili na deponiju

Istraga kriminalističke policije PU Bor ukazuje da se sve odigralo 26. marta oko 13:52 sata, odnosno svega sedam minuta nakon što je, prema prijavi majke, djevojčica nestala.

– S. J. se na teret stavlja da nije prilagodio brzinu kretanja vozila stanju i uvjetima na kolovozu usljed čega je prednjim desnim dijelom vozila udario u djevojčicu i usmrtio je – navodi izvor iz istrage za ATV.

Danka Ilić nestala je 26. marta oko 13:45 sati u Banjskom polju kod Bora. Bila je s majkom i bratom kada je nestala i od tada joj se gubi svaki trag. Zbog njenog nestanka u Srbiji je prvi put aktiviran sistem “Pronađi me”.

U potrazi za Dankom MUP Srbije organizovana je jedna od najopsežnijih potraga, u koju se uključio cijeli region.

Policija iz Bora jučer je na mjesto nestanka dovela službene pse koji su ponovo pretraživali teren, a nedugo nakon toga dovedena su i dvojica muškaraca koji su pokazivali teren, dok ih je policija snimala.

AVAZ.BA

BONUS VIDEO: