Početna Vijesti OVO SU ŽENE SA SNIMKA KOJI JE POSLAO SRBIN IZ BEČA: Ispituje...

OVO SU ŽENE SA SNIMKA KOJI JE POSLAO SRBIN IZ BEČA: Ispituje se da li je djevojčica sa njima nestala Danka Ilić! Pokrenuta istraga

Na snimku koji je u Beču napravio Srbin koji živi i radi u austrijskoj prestonici, a na kojem se vidi devojčica za koju se sumnja da je nestala Danka Ilić (2), vide se i dve žene koje su bile u njenoj pratnji. Austrijska policija pokrenula je istragu, pa se osim za devojčicom traga i za ženama sa snimka za koje se sumnja da su državljanke Rumunije.

Naime, sprska policija je, kako je Kurir pisao, u noći između subote i nedelje dobila mejl iz Beča u kojem naš državljanin navodi da je video devojčicu koja podseća na nestalu Danku i opisuje scenu kojoj je prisustvovao.

– Oko 20 časova izašao sam sa metro stanice i ugledao sam dete koje se otima i viče. Prvo sam posmatrao, a zatim sam počeo da snimam. Sve se dešavalo na jednoj stanici tramvaja. Sa detetom su bile dve žene koje su međusobno pričale na rumunskom. Dozivale su dete nekim imenom, nisam razumeo kojim, ali se devojčica uopšte nije odazivala – naveo je u mejlu Srbin iz Beča koji je tada policiji u Beogradu poslao i snimak deteta.
Prema rečima našeg izvora iz istrage, odmah je uspostavljena saradnja austrijske i srpske policije.

Oni su odmah reagovali i odgovorili na sve zahteve koji su im prosleđeni. Ostvarena je saradnja, a tamošnja policija je pokrenula istragu i nadaju se pozitivnom ishodu – kaže izvor.

Na snimku se vidi devojčica Dankinog uzrasta u belo-roze jaknici i cuclom u ustima, a pored nje je “najk” putna torba zeleno-plave boje.

Nestanak Danke Ilić je, da podsetimo, prijavljen u utorak 26. marta u 13.45 sati.

Devojčica je, prema rečima majke Ivane Ilić, nestala u momentu kad je ona otišla do automobila da trogodišnjem sinu vodu. Od tog dana se Danki gubi svaki trag.

– Na dan nestanka Danka je na sebi imala ljubičastu trenerku, maslinasto-zelenu jaknu i crne patike, a kosa joj je bila vezana u rep – podseća izvor Kurira.

Snimak pogledajte ispod:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Telegraf.rs (@telegraf.rs)

kurir.rs