Početna Sport DŽEKO: MOMCI SU POKAZALI KVALITET, VIDIO SAM DA NEKI PLAČU

DŽEKO: MOMCI SU POKAZALI KVALITET, VIDIO SAM DA NEKI PLAČU

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine u polufinalu baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo u Njemačkoj ove godine, večeras je na stadionu “Bilino polje” u Zenici poražena od selekcije Ukrajine rezultatom 2:1

Kapiten Edin Džeko je također razočaran onim što se dogodilo, ali kao i selektor Milošević je kazao da se momcima ne može zamjeriti ništa.

Tužno je što smo gol primili na kontru što je njihovo najbolje orućje odnosno ono što smo izbjegavali cijelu utakmicu. Momcima se ne može ništa reći, svi su dali maksimum. 60. 70. minut vidio sam 5-6 igrača koji su imali grčeve, nije ni to opravdanje i ne bi trebalo da se dešava, ali tu se može reći da su dali maksimalni. Nažalost, mislim da smo zaslužili mnogo mnogo više.
Osvrnuo se i na odlični period igre naše reprezentacije te trenutak koji je možda nas košta večerašnjeg susreta.

Mislim da nam nisu šutirali na gol do neke 70. minute. Nemam riječi, šteta s obzirom da smo dali sve od sebe i pripremili se maksimalno. Odigrali smo jednu od boljih utakmica. Možda su nas te izmjene malo poremetile, primimo ta dva naivna gola. Ima dosta mladih igrača i sigurno da je neiskustvo i umor učinilo svoje.

Ponovio je da su momci pokazali kvalitet te da je pred njima budućnost ukoliko ovako nastave.

Momci su pokazali da imaju kvalitet i mislim da je šteta i za te mlađe igrače koje sam unutra vidio i da plaču, vidjeli su da smo bili dobri i da smo zaslužili pobjedu koja je došla. Pred ovim momcima je budućnost i ako ovako nastave sigurno da to može biti puno bolje iako vidimo da danas svi igraju fudbal i postaje sve teže otići na evropsko takmičenje.
Govorio je i da li će igrati u narednim Ligama nacija.

Ne znam, vidjet ćemo. U ovom trenutku vruće glave ne bi da govorim ništa s obzirom da svi smo nekako neočekivano tužni pogotovo nakon odličnih 80 minuta. Vidjet ćemo kad se prespava.

hayat.ba