Početna Zanimljivosti Dlake na ovim dijelovima tijela nikad nemojte čupati pincetom

Dlake na ovim dijelovima tijela nikad nemojte čupati pincetom

Uklanjanje dlačica s tijela je sastavni dio lične higijene, ali se ne preporučuje čupanje dlačica s pojedinih dijelova tijela.

Iako može biti primamljivo izvaditi pincetu i čupati zalutale dlačice, stručnjaci za ljepotu otkrili su da postoje različiti dijelovi tijela koje nikada ne biste trebali čupkati.

S ovih dijelova na tijelu ne biste trebali čupati dlake pincetom.

Nos

Vrlo je važno da nikada ne čupate dlake iz nosa. Zona broj jedan bez pincete je nos. Nikada ne čupajte dlačice u nosu. Dlake u nosu su tu da spriječe infekcije i bakterije. Osim toga, nevjerojatno je bolno.

Madež

Trebali biste izbjegavati čupanje dlačica koje vam rastu iz madeža. Madeži iz kojih rastu male dlačice vrlo su česti, ali čupanje ovih dlačica može izazvati upalu i infekciju. Nikad ih ne dirajte pincetom.

Bradavice, pazuh, bikini regija

Također, važno je odbaciti upotrebu pincete za osjetljiva područja. Druga mjesta o kojima biste trebali dvaput razmisliti prije korištenja pinceta su područja oko bradavica, bikini regija i ispod pazuha. Koža je nevjerojatno osjetljiva na tim područjima i lako može postati nadražena ili može nastati ožiljak.

Bubuljice

Ako ne želite potaknuti infekcije, trebali biste prestati dirati prištiće pincetom. Možda ste primijetili da se oko vlasi ponekad stvaraju gnojni prištići, a to često može biti manja vrsta infekcije poznata kao folikulitis.

Možete pomisliti da bi uklanjanje dlaka moglo pomoći kod infekcije. Međutim, može pogoršati situaciju unošenjem bakterija u to područje, a u nekim slučajevima stiskanje prištića može čak dovesti do ožiljaka. prenosi Klix.

Klix.ba