Početna Sport Željezničar potopio bezidejno Sarajevo u 151. sarajevskom derbiju! (Foto)

Željezničar potopio bezidejno Sarajevo u 151. sarajevskom derbiju! (Foto)

Željezničar ovom pobjedom se odmakao od zone za ispadanje, dok je Sarajevo upisalo svoj treći poraz od povratka sa zimske pauze

Fudbaleri Željezničara slavili su protiv Sarajeva rezultatom 3:0 u 21. kolu Wwin lige BiH, odnosno na 151. sarajevskom derbiju.

“Plavi” su izgledali kao mnogo bolji tim kroz cijeli susret. Nekompaktna odbrana i veoma loša postavka trenera Simona Rožmana mogu se izvući kao glavni krivac za ovaj poraz.

Naravno, ne smije se oduzeti od uigranosti fudbalera Željezničara, kakvu nisu prikazivali u dosadašnjem dijelu sezone.

Prvu priliku na utakmici je imalo Sarajevo preko Đuričkovića, ali Željezničar je poveo iz svoje prve prilike.

Veznjak Amer Hiroš je iznenadio golmana Ilieva direktnim udarcem s 35 metara i tako doveo svoju ekipu u vodstvo fenomenalnim pogtkom.

Do kraja prvog poluvremena istakla se još jedino prilika koju je imao Čarls Bismark, nakon veoma lošeg poteza Adalberta Penjarande (Penaranda).

Fudbaleri Željezničara greške, koje nisu naplatili u prvom dijelu, jesu u drugih 45 minuta i to s kamatom.

Eksperimentisanje s Kjeremehom (Kyeremeh) je trener “Plavih”, Bruno Akrapović, pročitao i to vrlo dobro iskoristio u drugom dijelu.

Iz sličnog razloga, Marin Galić je ime koje će se spominjati u narednim sedmicama. U 59. minuti je nakon greške Kjeremeha, pobjegao Amoa (Amoah), te poslao loptu u šesnaesterac, a defanzivac Željezničara je zakucao loptu u praznu mrežu.

Samo 11 minuta kasnije dešava se apsolutno ista situacija. Kjeremeh loše reagira, krilni fudbaleri Željezničara kradu loptu, a onda centaršutem pronašao Galića, koji je ponovo zatresao mrežu bordo tima.

U posljednjih 20 minuta, “Plavi” su prijetili putem kontranapada, dok je Sarajevo izgledalo potpuno bezidejno, kao i većim dijelom od povratka sa zimske pauze.

Na samom kraju susreta, desilo se veliko koškanje nakon kojeg je golman Sarajeva Dejan Iliev dobio crveni karton, nakon što je udario jednog od fudbalera Željezničara.

Ovo je bio treći poraz u nizu fudbalera Sarajeva od povratka s pomenute zimske pauze. Bordo tim će ostati na 33 boda.

S druge strane, Željezničar je skočio sa 11. na 8. poziciju i imaju 23 boda, ali daleko od toga da su sigurni, s obzirom da su još i tri ekipe iza njih u svega nekoliko bodova.

avaz.ba