Početna Vijesti OLIČENJE STILA, VOLI CHANEL I DIOR/ Kako danas živi druga žena Muamera...

OLIČENJE STILA, VOLI CHANEL I DIOR/ Kako danas živi druga žena Muamera Zukorlića: ‘Sandžačka Hurem’ uživa u skupoj garderobi, sve puca od luksuza (Fofo)

Odgovarala je na razna pitanja u vezi sa modom i brakom, a pojasnila je i do koje tačke muslimanka može da prati modu te šta ne smije

Elma Elfić Zukorlić je druga supruga Muamera Zukorlića, muftije u Srbiji s kojim je u legitimnom braku dobila četvoro djece. Veoma je aktivna na društvenim mrežama, gdje redovno dodaje fotografije kako iz poslovnog, tako i iz privatnog života.

Njene fotografije inspiracija su mnogim ženama, koje komentarišu da izgleda kao dama sa visokim stilom. Naime, Elmine modne kombinacije često nailaze na pozitivne komentare, a spoj su tradicionalnog i modernog, piše Stil.rs.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Elma Elfić Zukorlić (@elf_zu)

Elma je rođena 1980. godine u Novom Pazaru, a potiče iz ugledne i bogate “has pazarske” porodice.

Osnovnu i srednju školu završila je u rodnom gradu. Diplomirala je 2007. na Fakultetu za trgovinu i bankarstvo BK Univerziteta. Master studije i doktorat je završila na Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru, čiji je osnivač njen pokojni suprug. Navodno su se tu i upoznali, a ljubav se odmah rodila.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Elma Elfić Zukorlić (@elf_zu)

Ona je takođe i vlasnica knjigovodstvene i konsalting agencije “Elmax group”, profesorica na Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru, drektorica humanitarne “Mufty fondacije”, predsjednica Upravnog odbora vrtića “Reuda”. Od prošle godine je i pomoćnica ministra prosvjete.

POVEZANO:

U intervjuu za Bazar odgovarala je na razna pitanja u vezi sa modom i brakom, a evo šta rekla šta je ono što ne smije da nosi.

– Muslimanka može da prati modu sve dok ona ne urušava osnovne šerijatske principe odijevanja, a to je da odjeća nije prozirna i tijesna. Ja volim modu, ali je ne pratim slijepo. Izgradila sam svoj stil i trendove pratim isključivo u onoj mjeri u kojoj smatram da meni to pristaje. Chanel i Dior imaju linije koje jako volim, tim prije što odlikuju ukus moje majke, tako da sam uz ove brendove rasla i imam neke njihove komade. Ali veoma cijenim i domaće dizajnere i često kupujem njihove modele. Među njima su Verica Rakočević, Suzana Perić, Igor Todorović i Sedžda Zukorlić.

POVEZANO:

Elma je u narodu dobila nadimak “Sandžačka Hurem”.

(DEPO PORTAL/ad)

BONUS VIDEO: