Početna Vijesti Video / Potresne scene na Čengić Vili: Građani sinoć oplakivali brutalno ubijenog...

Video / Potresne scene na Čengić Vili: Građani sinoć oplakivali brutalno ubijenog Farisa Pendeka, ovo su neke od poruka s protesta

Pendek je ubijen u nedjelju navečer u sarajevskom naselju Otoka, a za ubistvo je osumnjičen Adem Šuman

U Sarajevu je sinoć organizovano mirno okupljanje i davanje počasti tragično nastradalom Farisu Pendeku.

PROČITAJTE JOŠ:

“KAŽU MI DA SMRDIM NA STOKU, ALI MENE TO NE ZANIMA” Saška (24) nije kao ostale djevojke: Ne voli izlaske i šminku, ali brine o 10 bikova, 20 prasića i ovaca

Okupljanje školskom igralištu OŠ “Osman Nakaš” organizovali su prijatelji ubijenog mladića.

Vijeće roditelja Kantona Sarajevo, iako nije organizator, podržalo je ovu incijativu, te je pozvalo roditelje da se pridruže skupu i na “miran i dostojanstven način odaju počast našem djetetu-srednjoškolcu”.

– Ovo što ćete vi danas čuti je u stvari samo nešto iz čega treba da izvučete pouku. Da se toga prisjećamo što više i da znamo što smo došli ovdje. Treba da čuvamo naš grad, da čuvamo našu djecu, zato što vidimo kakvih manijaka ima i ko nam sve djecu uzima – rekao je jedan od prijatelja tragično nastradalog.

Prisutnim se obratila i majka ubijenog.

– Ubijen samo zato što se vraćao kući. Ja mu kažem “sine, nemoj izlaziti sutra je škola”. “Odoh majko, neću dugo vratit ću se”. I nikad mi se više nije vratio – u suzama je rekla majka ubijenog Farisa.

Podsjećamo, Faris Pendek je ubijen u nedjelju navečer u sarajevskom naselju Otoka, a za ubistvo je osumnjičen Adem Šuman.

avaz.ba