Početna Vijesti POTRESNE SCENE U PALATI PRAVDE: Roditelji ubijene djece i radnika obezbjeđenja u...

POTRESNE SCENE U PALATI PRAVDE: Roditelji ubijene djece i radnika obezbjeđenja u Ribnikaru u sud došli noseći slike

U Višem sudu u Beogradu, nastavlja se suđenje roditeljima dečaka ubice koji je 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar u centru Beograda ubio devetoro vršnjaka i radnika obezbeđenja škole.

Sa uramljenom slikom ćerke koju je otac nosio u rukama, u beogradsku Palatu pravde stigli su roditelji ubijene Angeline Aćimović.

Suđenje je, podsetimo, zatvoreno za javnost i njemu juče nisu prisustvovali ni roditelji nastradale dece, jer će biti saslušani kao svedoci.

PROČITAJTE JOŠ:

Farise sine, nikad im halaliti nećemo: Ovo je devetnaestogodišnjak koji je sinoć likvidiran u Sarajevu (Video)

– Uvodno izlaganje izneo je tužilac, a počela je i odbrana okrivljenih. Na optuženičkoj klupi su osim roditelja dečaka ubice i odgovorno lice streljane u kojoj je, kako se sumnja, dečak učio da puca, kao i instruktor gađanja. Po završetku uvodnih izlaganja, optuženi će moći da iznesu detaljnu odbranu – objašnjava sagovornik Kurira.

Posle čitanja optužnice, kako je Kurir pisao, roditelji su juče izjavili samo kratko da “nisu krivi”.

Majka dečaka ubice u sud dolazi sa slobode, dok je njegov otac u pritvoru od 3. maja prošle godine. Ocu se na teret stavlja krivično delo teška dela protiv opšte sigurnosti, dok je majka optužena zbog krivičnog dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja.

U sud je stigla i majka Andrije Čikića, Suzana, koja je takođe u rukama nosila uramljenu sliku sina, a zatim i ostali roditelji ubijene dece kao i majka ubijenog radnika obezbeđenja Dragana Vlahovića.

– Roditelji su mirno i dostojanstveno ušli u sud i jedan po jedan slike svoje dece i Dragana Vlahovića poređali na sto koji se nalazi u prizemlju zgrade.

Posle roditelja dece i Dragana Vlahovića u sud je stigla i majka dečaka ubice, koja je prošla pored poređanih fotografija žrtava masakra iz Ribnikara.

PROČITAJTE JOŠ:

(VIDEO DOKAZ) ASMIN DURDŽIĆ OBJAVIO KAKO IZGLEDA DOM ANELI AHMIĆ U DUBROVNIKU: OVDE ODRASTA NJEGOVA KĆERKA NORA