Početna Showbiz “DRUGARICE SU KLJUČNE, POSEBNO BIH TU OTVORIO OČI!” Stručnjak o slučaju tragično...

“DRUGARICE SU KLJUČNE, POSEBNO BIH TU OTVORIO OČI!” Stručnjak o slučaju tragično preminule Andrijane: Jednog se najviše boji

O ovom događaju mnogi pričaju, te tako Ratomir Antonović, stručnjak za bezbednost iz centra za bezbednost istrage i odbranu, “DBA”, otkrio je za “Jutro sa dušom” kakvim informacijama on raspolaže, te je i on iz svog ugla izneo svoj sud i to kako bi zapravo trebao da se reši ovaj slučaj.

PROČITAJTE JOŠ:

I Zlatan Ibrahimović u nevjerici: Njemu nema većeg od Allaha, ne bira mjesto da klanja namaz!

– Zaista velika tragedija, veliko saučešće porodici i svima koji su poznavali dotičnu devojku. Po meni, istraga mora biti usmerena na dešavanja u samom Dubajiu. Vidimo da je ona vedra i uspešna devojka, sa jednom lepom karijerom diplomiranog pravnika, radnika MUP-a Republike Srpske – rekao je Ratomir, a na konstataciju reportera da je pevačicina porodica na veoma lepom glasu, istakao je da je reč o krajnje korektnoj i uzornoj familiji:

– Krajnje korektna i uzorna porodica, tim pre je ovo još veća tragedija, jer se radi o devojci koja je sigurno mogla još više da da i svojoj zemlji i regionu – rekao je on.

– Jako je šturo napisan izveštaj, bar je to otac Nebojša rekao medijima, gde piše da je reč o nesrećnom slučaju bez bilo kakvog detalja, te i da su drugarice koje su bile sa njom, u tom trenutku spavale – dodao je reporter.

– Ja bih posebno tu otvorio oči, jer je to događaj koji nije mogao da prođe tako neopaženo. Tim pre što su u Dubajiu, sama ta arhitektura ti visoki spratovi su na jedan poseban način obezbeđeni. Tamo je drugačiji sistem zaštite upravo kod takvih viskoh objekata… Smatram da istraga mora odande da krene, ali nažalost, iz nekih ranijih slučajeva, dobijali smo šture izveštaja i nije postojala volja tih država da se aktivno uključe u pronalaženje istine, istrage su bile okončavane na jedan lakonjski način. Bojim se da će to biti kraj i da se nikada neće saznati istina – rekao je Ratomir, a na Jovanino pitanje da li ćemo dobiti i izjave drugarica koje su za to vreme spavale, stručnjak za bezbednost ističe:

PROČITAJTE JOŠ:

ISPLIVALE PRIVATNE FOTOGRAFIJE ANELI AHMIĆ SA MISTERIOZNIM ALENOM – NAKON OVOGA ĆE SE TEŠKO “OPRATI”

– Mislim da su drugarice ključne, moraju da daju najvažnije informacije. Da se utvrdi šta su prethodno radile, čime su se bavile, na koji način su provele vreme neposredno pred taj tragični događaj. Svaki pravnik bi pošao od toga, da se ispita neposredno okruženje. Mi moramo da vidimo šta će one da nam kažu, jer nije bitno šta se desilo u samom momentu, mnogo je važno videti šta je bilo neposredno pre, dakle utvrditi potencijalno motive i uzroke koji bi uticali na taj iznenadni događaj – rekao je Ratomir, a na pitanje da li može slučaj da se reši u Srbiji, dodaje da je to jako teško, jer mora da se uvaži lokalno zakonodavstvo zemlje u kojoj se desio ovaj nemili događaj:

– Ovde je to zaista teško jer moramo uvažiti lokalno zakonodavstvo zemlje u kojoj se desio taj događaj. Poznajući praksu ne samo te države, nego svih, takvi se slučajevi uglavnom zatvaraju, ne ulazi se u neku podrobniju istragu, pogotovo što u Dubajiu strani državljani imaju drugačiji tretman. Ako niste njihov državljanin, uživate apsolutno mnogo manje prava. Građani drugog, trećeg, pa i petog reda nažalost – zaključio je Ratomir.

Kurir.rs/Pink/K.M.