Početna Vijesti “BEBU SMO DONIJELI U SANDUKU, SESTRA JE POKUŠALA DA JE PROBUDI” Potresna...

“BEBU SMO DONIJELI U SANDUKU, SESTRA JE POKUŠALA DA JE PROBUDI” Potresna ispovijest Marice, koja je zbog nasilnog ljekara izgubila dijete u Sremskoj Mitrovici (VIDEO)

Mlada majka Marica Mihajlović pretrpela je, kako tvrdi, akušersko nasilje u Opštoj bolnici u Sremskoj Mitrovici, nakon čega joj je beba umrla. Ona je ceo svoj slučaj detaljno opisala na društvenoj mreži “Fejsbuk” i upozorila druge žene. Ovim povodom oglasila se i za “Blic TV”, kako bi detaljno ispričala svoju stravičnu ispovest.

Marica Mihajlović i njen suprug Danijel Novakov uključili su se u program “Jutro na Blic” i izneli svoju stranu stravične priče.

PROČITAJTE JOŠ:

Svjedočim da si bio častan insan, bavio se sportom, osvajao prva mjesta: Prijatelji se opraštaju od voljenog sportiste

Primljena sam 11. januara u bolnicu. Sledećeg dana u pola 9 mi je uključena indukcija, doktori su me pripremali za porođaj. Oni su videli da ne mogu da se otvorim i da beba ne može da se spusti. Pratili su situaciju, ali porođaj nikako nije mogao da se desi – kaže vidno potresena Marica.
Kako navodi, prošlo je i pet sati popodne, a doktor još ništa nije odlučio oko carskog reza.

Nije hteo da uradi carski rez. Pustio je da ide sve svojim tokom. Molila sam ga da uradi carski. Vreme je prolazilo, babice su me pregledale, govorile su mi da nisam za prirodni porođaj. Oko 9 i 10 uveče, jako sporo se dešavalo, beba je previsoko bila. Došla je druga žena na porođaj, on je pustio da se tako mučim sama. Babice su videle da ne mogu da se porodim – kaže vidno potresena žena.

“Stezao me je za vilicu, govorio da će mi izbiti zube i razbiti lobanju”

PROČITAJTE JOŠ:

Pred bratom ispustio dušu: Prijatelj Edisa Ramića ispričao detalje smrti bh. sportiste

Da stvar bude još gora, kako tvrdi, doktor ju je sve vreme vređao. Iako su babice pokušavale da je odbrane, nije pomagalo.

Govorio mi je da će da mi razbije glavu, izbije zube, da ću da imam dve lobanje. Kada sam izgubila svest, beba se zaglavila u karlicu. Srce je stalo, došlo je ošećenja na mozgu. Rođena je bez pulsa, uspeli su da je vrate u život malo, odvezli je u Novi Sad, odakle mi je i javljeno da je beba umrla sledećeg dana. Tačan uzrok smrti je nasilnički porođaj. Babice su ga molile, jedna mu je rekla – zar u ovakom trenuku vi nju da vređate. Udario me je i stiskao me za vilicu -kaže Marica za “Blic TV”.

Nesrećni roditelji ističu da se nikome nisu obratili u bolnici u Sremskoj Mitrovici, a posebno je teško celu situaciju podnela starija Maričina ćerka.

Možete da mislite kada je videla svoju sestricu u sanduku i pokušavala da je probudi. Mnoge žene se javljaju i pružaju mi ogromnu podršku ne bih volela da se ovo ikome desi – kaže Marica.

“Spremili smo nosiljku da je izvedemo iz bolnice, a doneli smo je u sanduku”
Ovo je bilo Danijelovo prvo dete i kako kaže samo je očekivao lepe vesti. Spremili su i nosiljku da svoju devojčicu iznesu iz bolnice, a na kraju dete su doneli u belom sanduku.

Na kraju smo naše dete doveli u belom sanduku. Doktor nam je rekao da je beba nasilno rođeno. Bilo je poprilično visoko, bila je velika beba. Tokom trudnoće imam sve papire da je sve bilo uredu. I bebino srce je bilo uredu. Doktor u Novom Sadu mi je rekao da je beba poptilično zdrava, sve je krivica dokotra, sve će se dalje dešavati na sudu – kaže Marica.

PROČITAJTE JOŠ:

Ovo je mladić (27) koji je preminuo u požaru u Binježevu

Unutrašnju nadzor u Sremskoj Mitrovici
Kako za “Blic” kažu u Opštoj bolnici u Sremskoj Mitrovici, nadležni iz te zdravstvene institucije za čitav događaj saznali su iz medija i preko društvenih mreža.

U Opštoj bolnici Sremska Mitrovica sprovodi se unutrašnji nadzor povodom navodnog nemilog događaja. Obaveštena je zdravstvena inspekcija i po obavljenim postupcima, a vezanim za navedeni događaj, javnost će biti blagovremeno obaveštena – rekli su za „Blic“ u Opštoj bolnici u Sremskoj Mitrovici.
Iz Ministarsva zdravlja nisu se oglašavali.

Video pogledajte ispod:

blic.rs

BONUS VIDEO: